alergija tretmani mlijeko i lijekovi

Jedini način da se spriječi alergijska reakcija je izbjeći mlijeko i mliječne bjelančevine. To može biti teško, jer je mlijeko čest sastojak u mnogim namirnicama. Također, neki ljudi s alergijom mlijeka može tolerirati mlijeko je u nekim oblicima, kao što su mlijeko da se grije u pekarskih proizvoda, ili neke procesirana hrana, kao što su jogurt. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako bi se izbjeglo.

Unatoč svoje najbolje napore, ako ste vi ili vaše dijete slučajno konzumira mlijeko, lijekovi kao što su antihistaminici mogu smanjiti blage znakove i simptome alergijske reakcije. Uzeti nakon izlaganja mlijeku, antihistaminici mogu pomoći smanjiti nelagodu.

Ako ste vi ili vaše dijete ima ozbiljnu alergijsku reakciju (anafilaksija), možda ćete trebati hitnu injekciju adrenalina (epinefrina) i izlet u hitnoj pomoći. Ako ste na rizik da teške reakcije, vi ili vaše dijete morati nositi za injekciju epinefrina (kao što EpiPen, Auvi-Q, drugih) u svako doba. Neka vaš liječnik ili ljekarnik pokazati kako se koristi ovaj uređaj tako da ste spremni za hitne slučajeve.