bol u donjem dijelu leđa: vježbe za smanjenje bolova

Kako vježbati kako bi se smanjila bol u križima?

Mos; ljudi koji imaju bolove u leđima, naravno, osjećaju se bolje radi određene pokrete. Som; osjećati bolje sjedi (njihova leđa i kukovi su elastična). Drugi osjećaju Bette; stoji (leđa i kukovi su proširena). Vježba koja vas pokreće prema svom mor; udoban položaj obično uspješniji u liječenju Vaše bac; bol. 1 Na primjer, ako ste više comfortabl; sjedi, vježbe koje zavoja li naprijed, kao što su djelomična sit-up; (Rotor-up) i koljeno-u-prsa vježbe-mogu vam pomoći.

Pričati s tobom; liječnik prije nego što počnete program vježbanja, a samo raditi vježbe koje ne povećavaju svoje simptome.

Najučinkovitije vježbe, programi za kronične boli u križima ar; dizajniran posebno za vas i nadziru. 2 Fo; Primjerice, fizioterapeut može vas naučiti vježbe program koji možete koristiti kod kuće. Onda bi vidjeli terapeut svaki tako često provjeriti na vaš napredak u; unaprijediti program.

Pitajte svog liječnika ili fizioterapeuta da li postoji Ar; dodatne vježbe koje će raditi najbolje za vas.

Dugo A, et al. (2004). Je li bitno što vježba; Spine, 29 (23): 2593-2602.

Hayden JA et al. (2005). Sustavno revie; Strategije za korištenje vježbe terapiju za poboljšanje rezultata u kronične niske Bac; bol. Annals of Internal Medicine, 142 (9; 776-785.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Hitna Medicin; Joan Rigg, PT, OCS – Fizikalna terapija

4. lipnja 2014