dojke kanal ectasia

Mliječne kanala ectasia (ek-Tay-zhuh) nastaje kada mlijeko kanal ispod bradavica širi, kanal zidovi zgusnuti i kanal napuni tekućinom. Mlijeko kanal može začepiti ili začepljen sa debelim, ljepljive tvari. Stanje često ne uzrokuje simptome, ali neke žene mogu imati bradavica iscjedak, osjetljivost grudi ili upala začepljen kanal (periductal mastitisa).

Dojke kanal ectasia najčešće javlja u žena prije menopauze starosti – oko 45 do 55 godina – ali to se može dogoditi nakon menopauze, previše. Uvjet ponekad poboljšava bez liječenja. Ako se simptomi nastave, možda ćete trebati antibiotike ili eventualno operaciju za uklanjanje pogođeni mlijeka hladnjaka.

Iako je normalno brinuti o svim promjenama u dojkama, dojke kanala ectasia i periductal mastisis nisu čimbenici rizika za rak dojke.

Dojke kanal ectasia često ne uzrokuje nikakve znakove ili simptome. Ako se pojavi znakova i simptoma, možda ćete primijetiti

Bakterijska infekcija zove mastitis također se može razviti u zahvaćene mliječne cijevi, zbog čega grudi nježnost, upala u području oko bradavica (areola) i groznica. Znakovi i simptomi mliječne kanala ectasia može poboljšati na vlastitu.

Dogovorite sastanak sa svojim liječnikom za procjenu ako primijetite promjene u dojkama – poput novog gruda dojke, spontanog bradavica iscjedak ili obrnutom bradavice – koje su uporni ili da brige.

Vaše grudi su sastavljene od vezivnog tkiva koji uključuju sustav mlijeka propusta – sitnih odlomaka koji nose mlijeko bradavice. Dojke kanal ectasia nastaje kada mlijeko kanala ispod bradavice širi, postaje blokiran ili začepljen s ljepljive tvari i upaljene.

Kada posjetiti liječnika

Što možeš učiniti

Stručnjaci ne znaju točno što uzrokuje mliječne kanal ectasia. Neki nagađaju uzrok da je povezan s

Komplikacije mliječne kanala ectasia su obično manje i često više dosadan nego ozbiljno. To može uključivati

Što očekivati ​​od svog liječnika

Za procjenu novo tijesto grudi ili promjene u dojci, vi ste vjerojatno da će početi gledajući svoj primarni zdravstvenih usluga. U nekim slučajevima, na temelju kliničkog pregleda dojke ili nalaza na mamografiju ili ultrazvuk, možete biti upućeni na zdravstvene grudi stručnjaka.

Inicijalna procjena fokusira na vaše zdravstveno stanje i simptomi i znakovi koji imate, uključujući i to kako su oni povezani s menstrualnog ciklusa. Da bi se pripremili za ovu raspravu sa svojim liječnikom

Za dojke kanala ectasia, ovdje su neka od pitanja koja možete postaviti svom liječniku

Vaš liječnik može vam postaviti niz pitanja, kao što su

Na temelju informacija koje ste dali na svom liječniku i rezultata fizičkog ispit, možda ćete trebati dodatne testove, uključujući i

Dojke kanal ectasia uvijek ne zahtijevaju liječenje. Ako su vaši simptomi su uznemiravajući, međutim, mogućnosti liječenja može uključivati

Za ublažavanje neugode povezane s dojke kanala ectasia, možda probati ove mjere self-care

posjetite svog liječnika