histerosalpinogram (HSG) Test: rezultati, razlozi za testiranje, i još mnogo toga

Histerosalpinogram (HSG) je X-ray test koji gleda na unutrašnjost maternice i jajovoda i područje oko njih. Često je učinjeno za žene koje imaju teško vrijeme za trudnoću (neplodan).

Provjerite je li blokiran jajovod. Test se često izvodi za ženu koja je vlasništvo tvrdo vrijeme zatrudne. Infekcija može uzrokovati ozbiljne ožiljke jajovode i blokirati cijevi, sprečavanje trudnoće. Povremeno boja koristiti tijekom hysterosalpingogram će progurati i otvoriti blokirane cijevi; Nađi probleme u maternici, poput abnormalnog oblika ili strukture, ozljede, polipa, mioma, priraslica, ili strano tijelo u maternici. Ove vrste problema može uzrokovati bolne menstruacije ili ponavljanog pobačaja; Vidi li se operacije preokrenuti podvezivanje jajovoda je bila uspješna.

Histerosalpinogram je učinjeno kako bi se

Prije hysterosalpingogram, obavijestite svog liječnika ako

Jesu li ili bi mogla biti trudna; Trenutno imaju prsni infekcije (zdjelična upalna bolest) ili spolno prenosive infekcije (kao što su gonoreja ili klamidija); Jesu li alergični na jod boje korištene ili bilo koje druge tvari koja je jod. Također recite svom liječniku ako imate astmu, alergični na neke lijekove ili ste imali ozbiljnu alergijsku reakciju (anafilaksija) od bilo koje tvari (kao što je otrov iz žalca pčele ili iz prehrane školjaka); Imate bilo kakvih problema krvarenja ili uzimate bilo kakvu krv -thinning lijekove, kao što su aspirin ili varfarina (kao što su coumadin); Imati povijest problema s bubrezima ili dijabetes, pogotovo ako se uzme metformin (kao što GLUCOPHAGE) kontrolirati svoj dijabetes. Boja koristiti tijekom hysterosalpingogram može uzrokovati oštećenje bubrega kod ljudi sa slabom funkcijom bubrega. Ako imate povijest problema s bubrezima, krvnim testovima (kreatinin, urea u krvi dušik) može se obaviti prije hysterosalpingogram provjeriti da su bubrezi dobro rade.