HIV / AIDS i gripa: rizici, prevencija, liječenje, i više

Ako vi ili volio jedan ima HIV ili AIDS, znate kako je teško spriječiti virusnih infekcija poput gripe. A znaš da je komplikacija kao što su upala pluća može staviti dodatni stres na oslabljeni imunološki sustav.

gripe bolestan sneezers i coughers u uredu, dnevni boravak, trgovački centar, ili trgovine – Vi ste ih čuli. Izbjegavanje gripe nije mala stvar; Pa što možete učiniti? Jedan siguran savjet za prevenciju gripe je izbjeći bliski kontakt s ljudima koji su bolesni. Svatko tko je u velikoj opasnosti od sezonske gripe – poput male djece i starijih osoba – treba izbjeći gužve i javnim mjestima tijekom uobičajenog sezone gripe, od kraja listopada do sredine ožujka; Iskren Istina je, u velikom okruženju – čekaonicama, …

HIV ubija ili ošteti stanice u svoje tijelo i imunološki sustav, čineći ga teško u borbi protiv infekcija kao što je virus gripe. To znači da ste više vjerojatno da će dobiti komplikacije poput upale pluća od gripe. A to može povećati vjerojatnost da ćete završiti u bolnici sa srcem – a pluća su povezane s problemima. Gripa može biti smrtonosna.

CDC preporučuje da visoko rizične skupine – osobe s kroničnim stanjima kao što su HIV ili AIDS – dobiti cjepivo protiv gripe od protiv gripe. To je ključ, ako ste idući u biti oko drugima koji bi mogli imati gripu, da li je kod kuće, na radnom mjestu ili u socijalnim postavkama.

CDC kaže da bi dobili gripe umjesto verziji sprej za nos (FluMist). Hitac gripe koristi mrtve viruse gripe. FluMist sadrži živu, oslabljeni virus gripe, a odobren je samo za uporabu u zdravih ljudi u dobi od 2 do 49 godina.

Gripa sezona može početi već u listopadu i traje tek u svibnju. Listopad ili studeni je idealno vrijeme za cijepljenje, ali možete ga dobiti tek u prosincu.

Hitac gripe počinje raditi oko 2 tjedna nakon što ste ga dobili. Zato što vam je potrebno da biste dobili rano u jesen. Što duže ići bez njega, to je vjerojatnije da ste dobili gripu ili imaju komplikacije.

Da. Gripe virusa mijenjati svake godine, tako da je pucao ste dobili ove godine ne može vas zaštititi od budućih sojeva. Također, vaš imunitet na virus opada s vremenom. Dobivanje godišnjeg pucao pomaže povećati zaštitu.