homeopatija – Pregled tema

Homeopatija, ili homeopatski lijek, je medicinski filozofija i praksa temelji se na ideji da je tijelo ima sposobnost da se izliječi. Homeopatija je osnovan u kasnom 1700s u Njemačkoj, te je naširoko prakticira diljem Europe. Homeopatski lijek vidi simptome bolesti kao normalne reakcije u tijelu, kao što pokušava povratiti zdravlje.

Po Jenn Sturial; Oh – Žao mi je, što si rekao; To se događa da najbolje od nas, a sudjelovali u razgovoru (čak i zanimljiv jedan): Odjednom ugriz natrag u sadašnjost, a onda shvatili da nemamo pojma što je upravo rekao. Naš um odlutao daleko i otišao … gdje? Najvjerojatnije je preskočila off prošlosti ili budućnosti. To se ne događa samo za vrijeme razgovora. Dok gledate film, mi ćemo početi sastavljanje mentalni popis namirnica. Ili dok šetnju psa, mi ćemo ponoviti razgovor koji smo imali …

Homeopatski zdravstveni stručnjak (homeopat) koristi pilule ili tekuće smjese (otopine) koji sadrže samo malo aktivnog sastojka (obično biljnog ili mineralnog) za liječenje bolesti. Oni su poznati kao vrlo razrijeđen ili “pojačati” tvari. Postoje neki dokazi koji pokazuju da homeopatski lijekovi mogu imati korisne učinke.

Povijesno gledano, ljudi su koristili homeopatiju za održavanje zdravlja i liječenje širokog spektra dugoročnih bolesti, kao što su alergije, atopijski dermatitis, reumatoidni artritis i sindrom iritabilnog crijeva. Također su ga koristili za liječenje manjih ozljeda, kao što su posjekotinama i napetosti mišića ili uganuća. Homeopatski tretman ne smatra prikladnim za bolesti, poput raka, bolesti srca, velike infekcije ili hitnim slučajevima.

Homeopatija je naširoko koristi u Indiji, Engleskoj i drugim europskim zemljama.

Homeopatski lijekovi su regulirani u SAD-u od 1938. godine i smatra se sigurnom.

Neki kritičari homeopatije vjeruju da je tako malo aktivna tvar u otopini da se sve koristi od liječenja je vjerojatno ne zbog tvari, ali zato što su mislili da je na snazi ​​(placebo efekt).

Važno je da obavijestite svog liječnika ako se odlučite za korištenje homeopatskih lijekova. On ili ona bi trebao imati potpuno znanje o svom zdravlju koji će vam pomoći napraviti mudre odluke o tome gdje kupiti homeopatskih razrjeđenja i što homeopatski liječnik vidjeti. Homeopatski lijekovi se ne smije zamijeniti konvencionalne tretmane za ozbiljne zdravstvene probleme.

Možete kupiti neke homeopatske lijekove u trgovinama zdrave hrane bez liječničkog recepta. No, preparati iz različitih dobavljača i praktičari mogu varirati.

Uvijek obavijestite svog liječnika ako koristite neki drugi terapiju ili ako razmišljate o kombiniranju alternativnu terapiju s konvencionalnom liječenju. To ne može biti siguran da se odreknu svoj konvencionalni medicinski tretman i oslanjaju se samo na alternativne terapije.