ingvinalne hernije simptomi, uzroci, popravak / operacija

Ako nemate ingvinalne hernije vidjeli informacije o uobičajenim vrstama kile. To uključuje reza, epigastričan i pupčana kila kod djece i odraslih.

Ingvinalne hernije (recimo “IN-gwuh-nul HER-nee-uh”) nastaje kada tkivo gura kroz slabe točke u vašem prepone mišića. To uzrokuje ispupčenje u preponi ili skrotum. Izbočiti se može ozlijediti ili spali.

Većina preponska kila dogoditi, jer se otvor u zidu mišića ne zatvara kako bi trebalo prije rođenja. To ostavlja slab područje u trbuh mišića. Pritisak na tom području može uzrokovati tkiva progurati i oticati van. Kila mogu pojaviti ubrzo nakon rođenja ili mnogo kasnije u životu.

Vi ste više vjerojatno da će dobiti kilu ako ste pretili ili ste učiniti mnogo za podizanje, kašlja, ili naprezanje. Kile su češći u muškaraca. Žena može dobiti kila, a ona je trudna zbog pritiska na trbuh zid.

Glavni simptom preponski kila je izbočina u preponama ili skrotum. To se često osjeća kao okrugla kvržica. Izbočiti se može formirati tijekom razdoblja od nekoliko tjedana ili mjeseci. Ili se može pojaviti iznenada, nakon što su dizanje teških utega, kašlja, savijanje, naprezanje, ili smijeha. Kila može biti bolno, ali neke kile uzrokovati ispupčenje bez boli.

Kila također može uzrokovati oticanje i osjećaj težine, vuče, ili gori u području kila. Ovi simptomi mogu biti bolje kada leći.

Iznenadna bol, mučnina, povraćanje su znakovi da dio vašeg crijeva mogu postati zarobljeni u kila. Nazovite svog liječnika ako imate kila i imaju ove simptome.

Liječnik obično može znati ako imate kila na temelju simptoma i fizičkog ispit. Ovo izbočenje je obično lako osjetiti.