inhalator zloupotrebu – Pregled tema

Inhalanti su tvari koje proizvode kemijske pare koje, kada se udahnu, rezultiraju učincima mijenjaju um. Pojam inhalator koristi, jer te tvari su rijetko, ako ikada, zlostavljani na bilo koji drugi način. Te tvari su zajednički dom, industrijska ili medicinski proizvodi. No, većina ljudi ne misle o njima kao droga, jer oni ne bi trebali koristiti na taj način.

Kada se inhalanti udahnuo, oni uzrokuju alkohol kao posljedice: nerazgovjetan govor, nedostatak koordinacije, i vrtoglavicu. Osoba može postati vrtoglavicu i može imati halucinacije i sumanutosti. Efekti traju samo nekoliko minuta. Nakon teških uporabu inhalant, osoba može imati glavobolju i osjećati pospano tijekom nekoliko sati. Osoba koja udahne nekoliko puta tijekom nekoliko sati može izgubiti svijest i umrijeti.

Aerosoli se može prskati izravno u nos ili usta. Dušikov oksid može se inhalirati izravno, iz balona. Nekoliko termini se koriste za način inhalants se disalo u pluća, uključujući

Dugoročne zdravstvene probleme, kao što su mozak, jetru, bubrege, krv, ili oštećenja koštane srži, mogu nastati iz udisanja neke tvari. Dugoročna zloupotreba inhalants također uzrokuje

Inhalanti se često ne prepozna sa urinu ili krvi droga screening testova, jer oni obično su eliminirani iz tijela u vrijeme kada je test se radi.

Otapala (kao što su boje razrjeđivači i odmašćivanje), benzin, ljepila i uredski materijal (kao što su korekcija tekućine, osjetio-tip markera, i elektronike za čišćenje); Plinovi (poput proizvoda za domaćinstvo, uključujući aerosol računala čišćenje, butan upaljače, vrhnja aerosola (whippets), boje za prskanje, kose ili dezodorans sprej, sprejevi biljno ulje, i tkanina zaštitnik sprejevi); Nitrile (kao što prepisanog lijeka se zove amil nitrit). Ilegalni oblik amil nitrit, zovu trudnice ili zubatce, često se pakirati i prodavati u malim bočicama. Zajednička soba odorizers također sadrže nitrite koji mogu udisati.

Njuškanje ili frka, kad se dim udiše iz spremnika; Pakiranje, kad se dim udiše tvari sprejom ili položenih u plastičnu vrećicu; Huffing, kada je natopljena rag se stavlja u usta ili održava na lice za inhalaciju.

Gubitak težine; Mišićna slabost i nedostatak koordinacije; Dezorijentacija i nemarnost; Razdražljivost i depresiju.

Kemijski mirisa na odjeći ili breat; Prazni kontejneri ili odbačena krpe natopljene ili odjeću skrivena u TRA; Crvene oči, razdražljivost, česte glavobolje, pijan izgled, a nerazgovjetan speec; Mučnina ili gubitak Appetit; Ranice oko usta