je kalcij novi čarobni metak?

Nova istraživanja pokazuju da low-mast mliječni proizvodi mogu biti novi oružje u vodi bitka oko trbuha.

Kako? Čini se da je uzbudljivo dokazi iz University of Tennessee pokazuje da adekvatan unos kalcija ne samo da pomaže u sprečavanju osteoporoze, ali također može poboljšati mršavljenje – što znači povećanu kalcij iz mlijeka, kako se čini ključni faktor u sprečavanju osteoporoze, kontroli povišenog krvnog tlaka, potencijalno smanjuje incidenciju crijeva i raka dojke, te poticanje gubitka težine. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Čitaj dalje.

Nedavna studija sugerira da prehrana bogata kalcij smanjuje tjelesnu težinu pretvaranjem dijela prehrambenih energije za zagrijavanje, a ne na pohranjene masnoće. Kada smo smanjiti mliječne proizvode, šaljemo tijelu signal – čine više masnoće, kaže Michael Zemel, PhD, glavni istraživač na studiji objavljenoj u časopisu Journal of Clinical Nutrition.

Kada se vaše tijelo je lišen kalcija, on ga čuva, što je navelo da proizvode više razine kalcitriola, hormon koji uzrokuje povećanu proizvodnju masnih stanica. Dodatni kalcij u prehrani smanjuje kalcitrol, što je dovelo do sloma više masti, pa masne stanice mršaviji i vitkiji. Zemel procjenjuje da high-mliječna prehrana može potaknuti gubitak težine čak 70%.

U svom eksperimentu, Zemel dao pretežak ljudi na niske kalorijske dijeta oko tri dnevne porcije jogurta, u ukupnom iznosu od 1.100 miligrama kalcija, dok je druga skupina dobila 400-500 miligrama kalcija dodataka. Rezultat: struka veličina jogurt Eaters ‘pao više od jednog inča i pol, a njihova težina pala u prosjeku od 13 funti u odnosu na dodatak grupe, koji je izgubio šest funti ili manje i jednu četvrtinu inča iz svog struka. Gubitak težine je trbuh masnoće, ne samo važno mjesto za mršavljenje iz zdravstvenih razloga, nego mjesto većina dijeti dobrodošli skupljanje!

Govoreći o skupljanja, važno pitanje koje treba zapamtiti kada gube funti kako bi bili sigurni mršavljenja dolazi iz masti, a ne mišića proteina. Većina dijeta uzrokuju dijeti gube kombinaciju masti, mišića, i vode. Činjenica da sudionici u Zemel studiji bitno izgubio samo mast je još jedan razlog njegova rezultati su intrigantni.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …