Kako mogu zaštititi moju kožu od isušivanja zimi?

Odgovor B; Susan Evans, MD

Dermatolog, Medicinski Exper; Kožne deformitetima i Research Foundation

Tijekom jeseni i zime, tu je i smanjenje vlage u atmosferi. Ovo smanjenje vlage je obično ono što uzrokuje da koža na našim tijelima da postane suha i gruba.

Prvi korak koji možete poduzeti prema zdravoj koži je pogledati na body wash ili zabranu korištenja pod tušem. Izbjegavajte gelove za tuširanje u zimi, jer se mogu sušenjem na vašu kožu. Pranje tijelo ili bar koji sadrži shea maslac ili ulje jojobe pomoći će hidratizirati i nahraniti vašu kožu dok ste pod tušem.

Shea maslac hrani kožu s vitaminima A i E, te također prodire i vlaži kožu bez začepljenja pora.

Jojoba ulje dolazi iz sjemena jojobe stabla. Ovo ulje je slična ulja ili sebum naša koža proizvodi, naravno. Jojoba ulje može pomoći uspostaviti ravnotežu ulja u kožu, a također može osigurati vlagu tijekom cijelog dana.

Uzimajući mlake tuševi umjesto tople tuševe također može odbiti od suhe kože. Ako ne želite odreći uzimanja vrući tuš, pokušajte smanjiti svoje vrijeme tuš prema dolje. Duga, topla tuševi imaju tendenciju da se izvući iz prirodne hidratantne kreme na vašoj koži. Izbjegavanje dugo upija se u vruće kadica je također dobra ideja, jer kemikalija i topla voda može isušiti kožu.

Nakon tuširanja, trebate podnijeti hidratantnu kremu za obnavljanje kože. Možete se prijaviti baby ulja za vašu kožu prije sušenja; ovo je jedan od najboljih načina za moisture prodrijeti vašu kožu. Nakon što osušiti, pokušajte koristiti jojoba ulje, shea maslac ili kakao Butte; oni rade još bolje ako oni sadrže vitamine A i E.

Ljuštiti koža na tijelu jednom tjedno. Pokušajte pronaći salt- ili na bazi šećera pročišćavati. Dok ste pod tušem, nanesite piling po cijelom tijelu. Zatim isperite pročišćavati off. To bi trebalo pomoći depresija daleko bilo suhe kože imate. Uvijek slijedite se s moisturizer nakon piling kože.

Ako živite u području koje ima suhi atmosferu, kao što su pustinje, ovlaživač zraka je dobra investicija za vaš dom. Toplina iz peći može izvući prirodnu vlagu i vlagu u zraku. Ovlaživač zraka može pomoći da dodate vlage u zrak u vašem domu i pomoći u obranu od suhe kože.

Dobro uravnotežena prehrana je također važan korak za zdravu kožu. Budite sigurni da jedu puno svježeg voća i povrća, posebno zeleno povrće. Ove namirnice će vam pomoći da se prirodno njegovati kožu. Uključujući ribe u prehrani je također odlična za kožu jer je prirodni izvor omega masnih kiselina. Masne kiseline mogu pomoći za hidratizaciju suhe i pokriven krljuštima kože iznutra prema van.

Jedan od posljednjih tip: Ograničite unos kofeina jer ona također može dehidrirati kožu.

IZVOR

 Odgovori Susan Evans, dr.