kako prepoznati otrov ivy, hrast, i Sumac – Pregled tema

Otrovni bršljan, hrast, i Sumac se nalaze u cijeloj kontinentalnim Sjedinjenim Američkim Državama. Općenito, otrovni bršljan raste, istočno od Stjenjaka, otrov hrast zapadno od Stjenjaka i otrovni ruj u jugoistočnom SAD-u.

Obično ima tri široka, žlica u obliku lišća ili letke, ali može imati i više. Fraza “Lišće tri? Neka bude.” može pomoći da zapamtite ono što otrov ivy izgleda slično; Raste kao penjanje loze ili niskom, širenje vinove loze koja se prostire kroz travu (najčešće u istočnim državama) ili kao grm (češći u sjevernim državama, Kanadi i regiji Velikih jezera); Često raste uz rijeke, jezera fronti, i morskih plaža; Ima jarko crvene listove i bijele ili krem ​​bobice u jesen.

Je li lišće koje izgledaju kao hrastovo lišće, obično tri letaka, ali ponekad i do sedam na svakoj lista grupe; Raste kao lozu ili grm.

Biljke se mogu razlikovati ovisno o godišnjem dobu i na području gdje su sve veće. No, sve ove biljke imaju malu bijelu, smeđu, vrhnje ili žute bobice u jesen. Njihovi bobice mogu pomoći ih razlikovao od bezopasnih, ali sličnih biljaka.

Nakon što su listovi otpali, ove biljke se ponekad mogu prepoznati po crnom bojom na područjima gdje je ulje u biljnom (urushiol) bio izložen zraku.

Poison Ivy se nalazi posvuda u SAD-u, osim Aljaske i Havaja. To je najčešći u istočnim i zapadnim državama. To je rjeđi izvan SAD-a, ali još uvijek nalaze na svim kontinentima.

Otrovni Bršljan

Otrov hrast je najčešći u zapadnom SAD-u, iako je također pronađena u istočnim državama. To je rijetko naći u zapadnim državama.

Otrov hrast

Otrov ruj je mnogo rjeđi od otrovnog bršljana ili otrov hrasta. Ona je pronađena u šumovitim, močvarnim područjima, kao što su Florida i dijelovima drugih jugoistočnih država. Također je pronađen u vlažnim, šumovitih područja u sjevernoj Sjedinjenim Državama.

Otrov ruj

Ima 7 do 13 letaka na svakoj lista stabljike. Listovi imaju glatke rubove i pokazao savjete; Raste kao grm ili manje drvo.