kako se brinuti o sebi tijekom liječenja metastatskog melanoma rak kože

Kao što ste proći kroz tretman za metastatski melanom, vrsta raka kože koji se proširio na druge dijelove tijela, postoje stvari koje možete učiniti za sebe njegujete svaki dan.

Ako ste u rizičnoj skupini za rak kože ili ste ikada bili tretirani za nekim oblikom bolesti, trebali biste se upoznati s načinom na rak kože izgleda. Pregledajte kožu od glave do pete svakih nekoliko mjeseci, koristeći pune dužine ogledalo i ruke ogledalo provjeriti usta, nos, kožu, dlanove, stopala, leđa uši, genitalija, a između stražnjice. Cover svaki pedalj kože i obratiti posebnu pozornost na madeža i mjesta prethodnog raka kože. Ako ste pronašli sumnjivu rast, da ga ispituje …

Vi ćete želite imati ljude koji možete obratiti za potporu i udobnost, dok idete kroz liječenje. To je normalno da se osjećaju tužno, ljuto, tjeskobu, ili druge emocije u teškim vremenima.

Podrška dolazi u mnogim oblicima. Možete doprijeti do obitelji, prijateljima, ili terapeut. Kroz u osobi ili on-line skupine, kao što su one dostupne putem Melanoma zaklade ili Cancer Society, možete dobiti savjet od ljudi koji prolaze kroz istu stvar.

Dobivanje pravo hranjivim tvarima može podići svoju razinu energije i pomoći vašem tijelu u borbi protiv raka. Cilj je dobiti mješavinu od sljedećih

Ako želite više savjeta, obratite se svom liječniku preporučiti dijetetičara koji ima iskustva u radu s ljudima koji imaju rak.

Vježba može biti posljednja stvar koju osjećate kao radi, ali vježba pomaže vam ostati jaka. On također može povećati razinu energije, suzbijanje umora doveo na bolesti. Biti aktivan je također dobar način za ublažavanje stresa i tjeskobe koje osjećate.

Prije nego što počnete program vježbanja, razgovarajte sa svojim liječnikom o tome koliko aktivnost i kakvu vrstu aktivnosti je najbolje za vas. Možete prilagoditi ono što ne temelji na tome kako se osjećate svaki dan. Ali pokušati učiniti nešto kad god možete.