kako se vlakna pomoći da izgubite težinu?

Odgovor B; James Beckerman, MD, UML

Kardiolog, Medicinski Exper; Providnost St. Vincent Srce klinika, Portland, Ore

Dva važna životne navike mogu utjecati na tjelesnu težinu više nego bilo koji drugi.

Prvi je poslom tjelesna aktivnost. Pojedinci koji hodaju i ostati mobilni kao dio svojih radnih mjesta manje je vjerojatno da će biti pretili. Drugi faktor je dijetalnih vlakana.

Ako ste uglavnom miruje za vrijeme radnog dana, to je dobra ideja da pogledati koliko vlakana ste uzimajući u vašoj prehrani.

Vlakna služi dvije glavne svrhe koje utječu na vaše zdravlje. Topiva vlakna – u hrani kao što zob mekinje, orašasti plodovi, mahunarke i nekim voćem i povrćem – pomaže spriječiti svoje tijelo od reabsorbira žučnih kiselina u svom probavnom sustavu, što može pomoći sniziti kolesterol bez lijekova. Netopljiva vlakna – naći u pšenične mekinje, integralnog kruha, i mnogo povrća – upija vodu u debelo crijevo i može vam pomoći zadržati redovite. Zbog vlakana upija vodu, to također može pomoći da se osjećate sitima nakon uzimanja manje kalorija.

Većina od nas dobiti manje od 25 grama dnevnog vlakana preporučenih od strane Udruge za srce. Konzumiranje ovu preporučenu količinu može pomoći da izgubite težinu, a povećava se zdravlje srca.

Možete skupno na vlakno prilično lako povećanjem unos voća i povrća, te stvaranje točka težak više vlaknima kruh, žitarice i rižu. U nekim slučajevima, možete upoznati svoje vlakno ciljeve uz korištenje dodatak vlakana, ali prvo razgovarati sa svojim liječnikom o tome. Izrada neke jednostavne promjene u svojim trgovačkim uzoraka mogu pomoći da dođete do preporučenu količinu dnevnog vlakana i smanjiti rizik od srčanih bolesti … i ostati redovita.

IZVOR

 Bolest srca zajednica s Jamesom Beckerman, MD, UML: dodavanjem više vlakana pomaže da izgubite težinu.