kako tjelovježba može pomoći s odraslom ADHD: mozga kemije i više

ADHD ne samo da utječu na djecu. Odrasli mogu imati ovaj uvjet, također.

Baš kao djeca, odrasli s ADHD-om često se daje stimulanse ili druge lijekove za kontrolu simptoma. Oni također mogu imati terapija sjednice kako bi se dobili organizirani i ostati fokusiran.

Jedan ADHD tretman koji ne zahtijevaju recept ili posjet terapeutu uredu je vježba. Istraživanje je nalaz da je dobivanje redovite fitness može poboljšati sposobnost razmišljanja, a to se može poboljšati simptome odraslih ADHD.

ADHD u odraslih

Vježba je ne samo dobar za prolijevanja masnoće i toniranje mišića. To može pomoći zadržati mozak u boljoj formi, previše.

Kada se vježba, vaš mozak oslobađa kemikalije zove neurotransmitera, uključujući dopamin, koji pomaže s pažnjom i jasnog razmišljanja. Osobe s ADHD-om često imaju manje dopamina nego inače u mozgu.

Stimulans lijekovi koji se često rabe u liječenju odraslih ADHD radom povećanjem dostupnosti dopamina u mozgu. Dakle, ima smisla da se vježba može imati mnoge iste efekte kao stimulativnih lijekova.

Fitness može imati sljedeće prednosti za odrasle osobe s ADHD-om

Osim pomoći s ADHD simptoma, vježba ima i nekoliko drugih pogodnosti. Dobivanje redovno vježba može vam pomoći

Zdravstveni stručnjaci preporučuju da ćete dobiti najmanje 150 minuta umjerenog intenziteta vježbanja tjedno. Da radi na oko 30 minuta fitness dnevno, pet dana u tjednu.