Koliko je indeks tjelesne mase ili BMI?

Koji je vaš broj – ispod 25 ili iznad 35? Indeks tjelesne mase (BMI) ne može biti termin koji je na svačijim usnama, ali to je važno za vaše zdravlje shvatiti što je to i da zna svoj broj.

U biti, BMI je jednostavna matematička formula, na temelju visine i težine, koji se koristi za mjerenje debljina. Trebali bi biti svjesni svog BMI zbog zdravstvenih rizika od pretjerane debljine (to jest, ima BMI od 25 ili više). Prema izvješću objavljenom u kolovoz 2006 New England Journal of Medicine, višak tjelesne težine tijekom midlife je povezana s povećanim rizikom od smrti.

S druge strane, previše mršava i ima BMI koji je ispod zdravom rasponu (18,5 do 24,9) također mogu biti zdravstveni problem.

Mnogi zdravstveni stručnjaci misle BMI je koristan alat za mjerenje težine i zdravstvenih rizika, a drugi u pitanje njegovu točnost. Neki vjeruju da je bolji način može biti da uzmu metar i provjerite opseg struka. Ili postoji mjesto za obje metode?

U lipnju 1998. godine, u nastojanju da bi bili sigurni da su liječnici, znanstvenici, dijetetičari i vladine agencije su svi bili na istoj stranici, National Institutes of Health je objavila smjernice BMI. Oni su zamijenili stare životnog osiguranja tablice kao metoda kako bi se ocijenilo zdrave težine.

Kako izračunati svoj BMI, podijelite svoju težinu u funtama po svoju visinu u inčima na kvadrat, a zatim pomnožiti rezultate za faktor konverzije od 703. Za nekoga tko je 5 stopala 5 inča visok (65 inča), a teži 150 funti, izračun će izgledati ovako: [150 ÷ ​​(65) 2] x 703 = 24,96. Jednostavniji način je da koristite ‘s BMI kalkulator.

(To BMI kalkulator je za uporabu u ocjenjivanju odrasle, ne za djecu.)

Prema definicijama NIH, zdrava težina je BMI od 18.5-24 .; prekomjerna tjelesna težina je 25-29 .; a pretilo je 30 ili više.

BMI je mjera izbor za većinu zdravstvenih profesionalaca.

‘Mislim da je BMI je vrlo dobar i jednostavan screening alat’ ‘, kaže pretilosti stručnjak, Cathy none, MS, RD, glasnogovornica Dietetic Association.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …