Langerhansovih tretman stanica histiocitoza (pdqто): tretman [] -follow-up razmatranja u djetinjstvu LCH

Bolesnici s diabetes insipidus i / ili lubanje lezije u orbiti, mastoidnog nastavka ili vremenske kostiju čini se da su na veći rizik za Langerhansovih stanica histiocitoza (LCH) središnji sudjelovanja živčani sustav (SŽS) i LCH CNS neurodegenerativnih sindrom. Ovi bolesnici trebali imati magnetsku rezonancu (MRI) skenira sa Gd kontrast u vrijeme LCH dijagnoze i svakih 1 do 2 godine nakon toga, za 10 godina bi se otkrila dokaze o CNS bolesti. [1] histiocitima društvo CNS LCH odbor ne preporučuje bilo tretman za radioloških CNS LCH od neurodegenerativnih tipa ako nema pratećih kliničkih neurodegenerativne. Međutim, pažljivi neurološki pregledi i odgovarajuća obrada slike s MR je predložen u redovitim razmacima. Moždanog debla slušni evocirani odgovori također bi trebalo biti učinjeno u redovitim intervalima definirati pojave kliničkih CNS LCH što je prije moguće, jer to može utjecati na odgovor na terapiju. [2] Kada su prisutni klinički znakovi, intervencija može se navesti. Dostupne studije različitih oblika terapije za CNS neurodegenerativnih promjena ukazuju na to da su neurodegenerativne promjene mogu biti stabiliziran ili poboljšan, ali samo ako se terapija počela rano. [2] (Pogledajte LCH CNS neurodegenerativnih sindrom dijelu ovog sažetka za više informacija.) Pažljivo praćenje bolesnika u opasnosti je kritična.

Učestalost i Mortalit; Procijenjena novih slučajeva i smrtnih slučajeva od raka testisa u Sjedinjenim Državama u 2014. godini: [1; Novi slučajevi: 8,820; Umrli: 380; Rak testisa je vrlo izlječiv, najčešće izlječiva, rak koji najčešće razvija u mladih i sredovječnih muškaraca. Većina karcinoma testisa su zametnih stanica tumora. Za planiranje liječenja, zametnih stanica tumora široko podijeljeni u seminoma i nonseminomas jer imaju različite prognoze i liječenje algoritama. Za pacijente sa …

Ukratko, mnogi pacijenti s multisistemska bolesti doživjeti dugoročno posljedice zbog njihove osnovne bolesti i / ili liječenje. Endokrini i CNS posljedice su najčešći. To dugoročno posljedice značajno utjecati na zdravstvenu kvalitetu života u mnogim od tih bolesnika [4] [Razina dokaza: 3iiiC]. Specifični dugoročni follow-up smjernice nakon liječenja raka u djetinjstvu ili u onih koji su primili kemoterapiju su objavljene od dječje onkologije Grupe te su dostupni na njihovim web stranicama.

Reference

Ova informacija se proizvodi i osigurava Nationa; aj; Institut (). Informacije u ovoj temi mogu se promijenila otkad je napisano. Za najnovije informacije, obratite se Nationa; aj; Zavod putem web stranica Internet na http: /; cancer.gov ili nazovite 1-800-4 raka.

 Javni Podaci iz Nacionalnog instituta za rak