lateks alergije: simptomi i liječenje

alergije trendovi

Najbolji način za liječenje ove vrste alergije je da ostanu daleko od lateksa. Ako ste izloženi, izvući iz nje što prije.

Pazi za one neugodno – ali ne i opasno – simptomi

Ako je vaša koža je crvena i svrbi, na mjestu gdje ste dodirnuli lateks ili nos dobiva začepljen i kihati, ne brinite previše. Ti simptomi su neugodno, ali nije opasna.

Uzmi antihistaminik ili pokušati umirujuće losion poput calamine ili 1% hidrokortizon kremu s. Preskoči antihistaminik kreme ili gelove. Oni mogu učiniti vašu kožu osjećati još gore.

Simptomi se mogu pojaviti bilo gdje od 12-36 sati kasnije. Crvenilo i oteklina može pokriti više dijelova tijela, a vi svibanj imati koricom čireve ili plikove.

Ti simptomi obično nisu opasni, bilo. Uzmi antihistaminik i koristiti hidrokortizon kremu. Ako oni ne rade, vaš liječnik može propisati jači steroidni krema ili mast. Možda će vam trebati steroidni tablete ako je lateks izaziva široku reakcije na koži.

Ovi simptomi mogu biti opasne po život

Ako imate adrenalin auto-injektora, koristite ga i nazovite 911. Još uvijek je potrebno da ide u bolnicu, čak i ako je šut radio.

Ako ste imali ozbiljnu reakciju u prošlosti, pitajte svog liječnika trebate li nositi anafilaksije kit sa adrenalin pucao. Ako je tako, uvijek ima dvije brizgaljke s vama. Nosite narukvicu s medicinskim upozorenjem, ogrlicu ili drugu oznaku. To će pomoći medicinski timovi vas tretirati što prije moguće.

IZVORI

Akademija alergije astma imunologiju: “. Alergije na lateks Simptomi i dijagnoza”

Alergije na lateks Udruge: “O alergije na lateks. Simptomi”

Astma i alergija Zaklada Americi: “alergije na lateks.”

Do datuma: “. Kontaktni dermatitis (uključujući lateks dermatitis) (izvan osnove)”