leukemije ispiti i testovi

Ako vaš liječnik posumnja leukemije, on ili ona može

Ako vaš posao krvi ukazuje na moguću leukemiju, vaš liječnik će htjeti saznati kakav ste mogli imati. Vaš plan liječenja ovisit će o specifičnoj vrsti leukemije koji imate.

Ovi testovi mogu pomoći liječenje vodič. Ponekad oni mogu pomoći sa svojim liječnikom i znate li vaš leukemije je vjerojatno da će ići u remisiju ili vratiti. U nekim slučajevima, testovi mogu predvidjeti stope preživljavanja.

Vaš liječnik može odrediti druge testove, uključujući i

Pitajte o vašem medicinskom povijesti; Provjerite ima povećani limfni čvorovi na vratu, ispod pazuha ili prepone; Provjerite za proširenu jetre ili slezene; Da li kompletnu krvnu sliku (CBC) i kemiju krvi. Ovi testovi neka Vaš liječnik pogledati u simptome kao što su umor, slabost, groznica, modrice ili mršavljenje; Da li aspiracija koštane srži i biopsiju. To je ključ za dijagnosticiranje najviše leukemije i pomaže odrediti vrstu.

Test krvi je obično dovoljno da pronađete znakove kronične limfocitne leukemije (CLL); Testovi koji malo bolje pogledate neobičnih stanica, kromosomima, ili proteina na stanicama mogu pokazati što tip ili podtip od leukemije imate. Ovi testovi uklju; Test koji traži određene promjene u staničnim kromosoma od uzorku krvi ili koštane srži (citogenetska analiza); Test koji uspoređuje stanice raka s normalnim krvnim stanicama pronaći specifične vrste leukemije (imunofenotipizacija); Test tražiti gene koji su “uključili” u nekoliko vrsta leukemije, kao što su akutne mijeloične leukemije (AML). Ovaj test se naziva reverzna transkriptaza-polimeraza lančana reakcija test, ili RT-PCR.

Prsa X-zrake, kako bi saznali ako leukemije ili infekcija je uzrok plućne probleme, kao što su uporni kašalj, iskašljavanje krvi, bol u prsima, ili otežanog disanja; CT glave, prsa i trbuh, kako bi saznali ako leukemija je tamo širiti; Lumbalna punkcija, kako bi saznali ako stanice leukemije su u svom likvoru (CSF); MR mozga, gledati u simptomima kao što su zbunjenost, paraliza, ukočenost, smetnje vida, vrtoglavice ili glavobolje. Ti simptomi mogu značiti da leukemija proširila na mozak; Biopsija limfnog čvora ili drugih tkiva, tražiti stanice leukemije.