liječenje Kaposijev sarkom (pdqто): [] -treatment pregled opcija

Postoje različite vrste tretmana za pacijente s Kaposijev sarkom.

Ovaj komplementarne i alternativne medicine (CAM) osnovne podatke daje pregled uporabe imele kao tretman za osobe s rakom. Sažetak uključuje kratku povijest imele istraživanja, rezultati kliničkih ispitivanja i moguće nuspojave korištenja imele; Ovaj sažetak sadrži sljedeće ključne INFORMACIJE; Imela je semiparasitic biljka koja se stoljećima koristi za liječenje brojnih ljudskih bolesti; Imela se obično koristi u Europi, gdje se raznim …

Liječenje epidemije Kaposijev sarkom kombinira tretman za Kaposijev sarkom s liječenja AIDS-a.

Za liječenje epidemije Kaposijevog sarkoma, vrlo učinkovite antiretrovirusne terapije (HAART) se koristi za usporavanje progresije AIDS-a. HAART može se kombinirati s antitumorskih lijekova i lijekova koji sprečavaju i liječe infekcije.

Četiri vrste standardnih tretmana koriste se za liječenje Kaposijev sarkom

Radioterapija

Radioterapija je liječenje raka koja koristi visoko-energetske x-zrake ili druge vrste zračenja ubiti stanice raka ili ih zadržati iz raste. Postoje dvije vrste zracenja. Vanjska radioterapija koristi stroj izvan tijela za slanje prema zračenje raka. Unutarnja radioterapija koristi radioaktivne tvari zapečaćene u iglice, sjemenke, žice, ili kateteri koji su smješteni izravno u ili blizu raka. Način zračenje je dao ovisi o vrsti raka koji se liječi.

Određene vrste vanjskog zračenja koriste se za liječenje Kaposijev sarkom lezije. Foton radioterapija tretira lezija uz visoke energije svjetlosti. Elektronski snop zračenja terapija koristi sićušne negativno nabijene čestice nazvane elektrona.

kirurgija

Sljedeći kirurški postupci se mogu koristiti za Kaposijev sarkom za liječenje male, površinske lezije