lonox

Terapijski Klasa: diareje

Koristi za Lonox

Farmakološka Klasa: Atropin

Kemijski Klasa: difenoksilat

Od difenoksilat kemijski povezana s nekim opojnim sredstvima, to može biti navika-formiranje ako se uzima u dozama koje su veće od propisanih. Da bi se spriječile moguće zlouporabe, atropin (antikolinergični) je dodana. Ako se uzima viša od normalne doze kombinacije, atropin će izazvati neugodne posljedice, što je malo vjerojatno da su takve doze će se opet uzeti.

Difenoksilat i atropin kombinacija lijek se ne smije koristiti u djece. Djeca s proljevom treba dati rješenja ugljikohidrata (šećera) i važne soli (elektrolita) za zamjenu vode, šećera i važne soli koje se gube iz tijela za vrijeme proljeva. Za više informacija o ovim rješenjima, vidi ugljikohidrati i elektroliti (sistemski) monografija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Lonox

Ovaj lijek se ne smije koristiti u djece. Djeca, osobito vrlo mala djeca, vrlo su osjetljive na učinke difenoksilat i atropin. To može povećati šanse za nuspojave tijekom liječenja. Također, gubitak tekućine zbog proljeva može rezultirati ozbiljnim uvjetima. Iz tog razloga, vrlo je važno da se dovoljna količina tekućine se dati zamjenu tekućine izgubili tijelu. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Kratkoća daha ili poteškoće s disanjem mogu biti osobito vjerojatno da će se pojaviti u starijih bolesnika, koji su obično osjetljivija nego kod mlađih odraslih osoba na učinke difenoksilat. Također, gubitak tekućine zbog proljeva može rezultirati ozbiljnim uvjetima. Iz tog razloga, starije osobe ne smiju uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Također je vrlo važno da se dovoljna količina tekućine se zamijeniti tekućinu izgubljenu po tijelu. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže difenoksilat i atropin. To ne može biti specifična za Lonox. Molimo pročitajte pažljivo.

Ako ovaj lijek uznemirila vaš želudac, vaš liječnik svibanj želite da ga uzeti s hranom.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako previše uzima, može postati navika koja tvori.

Za pacijente koji uzimaju tekući oblik ovog lijeka

Važnost ishrane i tekućine, dok liječenje proljeva

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba difenoksilat i atropina

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, ako će se uzimati ovaj lijek redovito za dugo vremena.

Provjerite sa svojim liječnikom ako vaš proljev ne prestane nakon dva dana ili ako se razviju povišenu temperaturu.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga; barbiturati, lijek za napadaje, relaksaciju mišića ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok uzimate ovaj lijek.

Ako mislite da vi ili netko drugi možda uzeli preveliku dozu, dobiti hitnu pomoć odjednom. Uzimajući preveliku dozu ovog lijeka može dovesti do nesvjestice i eventualno smrt. Znakovi i simptomi predoziranja uključuju ozbiljne pospanost, nedostatak daha ili uznemiri disanja, brzo kucanje srca, i neobičnu toplinu, suhoću i crvenilo kože.

Prije bilo kakvog zahvata (uključujući dentalnu kirurgiju) ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da uzimate ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Čak i ako se uzima prije spavanja, to može uzrokovati neke ljude da se osjećaju pospano ili manje upozorenja o proizlaze. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu.

Mjere opreza tijekom korištenja Lonox

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Lonox nuspojave

Lonox (atropin / difenoksilat)

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 5. Neki potencijal za zlouporabu

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Proljev loperamid, Lomotil, Imodium, Florastor, Acidophilus, atropin / difenoksilat, Lactobacillus acidophilus, neomicin, Pepto-Bismol, opijum, bizmutov, Imodium AD, Saccharomyces boulardii lyo, Kaopectate, Pedialyte, protiv proljeva, Florajen, atapulgit, Flora- Q, kaolin / pektin, Bismatrol