loperamid (oralnim putem) opis i brand imena

Loperamid je lijek koristi zajedno s drugim mjerama za liječenje proljeva. Loperamid pomaže zaustaviti proljev koji usporava pokrete crijeva.

U SAD-u, loperamid kapsule su dostupne samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovaj lijek se ne smije koristiti u djece ispod 6 godina starosti, osim u režiji liječnika. Djeca, osobito vrlo mala djeca, vrlo su osjetljive na učinke loperamida. To može povećati šanse za nuspojave tijekom liječenja. Također, gubitak tekućine uzrokovana proljev može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema (dehidracija). Loperamid može sakriti simptome dehidracije. Iz tih razloga, ne daju lijek za proljev djeci bez konzultacije sa svojim liječnikom. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Tablet, kapsula, tekućina, tableta, žvakanje, rješenje, kapsule, tekućina Ispunjen; Suspension

Gubitak tekućine uzrokovana proljev može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema (dehidracija). Loperamid može sakriti simptome dehidracije. Iz tog razloga, starije osobe s proljevom, osim uzimaju lijekove protiv proljeva, mora dobiti dovoljnu količinu tekućine kako bi se nadoknadio tekućine izgubljene po tijelu. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Alergije

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

gerijatrijske

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Ostale interakcije

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Druge zdravstvene probleme

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doziranje

Ne koristite loperamid liječiti svoje proljev, ako imate temperaturu ili ako postoji krv ili sluz u stolici. Obratite se svom liječniku.

Za sigurno i učinkovito korištenje ovog lijeka

Koristite posebno označena mjernu žlicu ili drugi uređaj za mjerenje svake doze točno. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Važnost prehrane i tekućine unosa, dok liječenje proljeva

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

propustili dozu

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

skladištenje

Loperamid ne smije se koristiti za više od 2 dana, osim u režiji svog liječnika. Ako će se uzimati ovaj lijek redovito za dugo vremena, vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima.

Provjerite sa svojim liječnikom ako vaš proljev ne prestane nakon dva dana ili ako se razviju povišenu temperaturu.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.