losartan

Lijekovi koji djeluju izravno na renin-angiotenzinski sustav može uzrokovati ozljede ili smrt na fetus u razvoju. Zaustavi terapiju što je prije moguće kada se otkrije trudnoću.

Koristi za losartan

Terapijski Klasa: Kardiovaskularne Agent

Farmakološka Klasa: antagonist angiotenzin II receptora

Losartan je blokator angiotenzin II receptora (ARB). Djeluje tako da blokira tvari u tijelu koje uzrokuje krvne žile zategnuti. Kao rezultat toga, losartan opušta krvne žile. Niži krvni tlak povećava dotok krvi i kisika u srce.

Losartan također se koristi za smanjenje rizika od moždanog udara u bolesnika s povišenim krvnim tlakom i povećanjem srca. Također se koristi za liječenje problema s bubrezima u pacijenata s dijabetesom tipa 2 i povijesti hipertenzije.

losartan je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za losartan, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na losartan ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje losartan

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost losartana za liječenje visokog krvnog tlaka u djece od 6 godina i stariji. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 6 godina.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke losartana u liječenju drugih indikacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi ograničila korisnost losartan kombinaciji u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate losartan, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje losartan s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći losartan s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje losartan s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje losartana. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Osim uporabe lijekova vaš liječnik propisao, tretman za visoki krvni tlak može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hranu visoke u natrij (sol). Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primijetiti nikakve znakove problema. U stvari, mnogi mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Sjeti se da losartan neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može dovesti do ozbiljnih problema kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

losartan može se uzeti sa ili bez hrane.

Ako niste u mogućnosti progutati tablete, pitajte svog ljekarnika o pripremi oralnu suspenziju za vas.

losartan dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza losartana biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze losartana. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pravilno korištenje losartana

Ako propustite dozu losartana, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da losartan radi ispravno. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Korištenje losartan dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite losartan, obavijestite svog liječnika odmah.

Vrtoglavica ili nepromišljenost mogu javiti nakon prve doze losartana, pogotovo ako ste uzimanje diuretski (voda pilule). Pobrinite se da znate kako reagirate na losartana prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Mjere opreza tijekom korištenja losartan

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste postali bolesni, uzimajući losartan, pogotovo ako imate jake ili stalnu mučninu, povraćanje, proljev ili koja ne prestaje. Ovi uvjeti mogu uzrokovati da se izgubiti previše vode, a može dovesti do niskog krvnog tlaka. Također možete izgubiti vodu znojenjem, tako piti puno vode tijekom vježbanja ili u toplom vremenu.

Pitajte svog liječnika prije uporabe lijekova, dodataka ili nadomjesci soli koji sadrže kalij.

Izbjegavajte alkoholna pića dok ne raspravlja njihovo korištenje sa svojim liječnikom. Alkohol može napraviti niski učinak krvni tlak gore ili povećati mogućnost vrtoglavica ili nesvjestica.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, te biljnih i vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

losartanu nuspojave

losartan

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, furosemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril

Dijabetička bolest bubrega lisinopril, enalapril, ramipril, Cozaar, benazepril, irbesartan, kvinapril, kaptopril, Vasotec, Avapro, Altace, Zestril®