lotcprcdnol Očna

Terapijski Klasa: oftalmoloških Agent

Koristi za lotcprcdnol

Farmakološka Klasa: nadbubrežne glukokortikoida

lotcprcdnol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za lotcprcdnol, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lotcprcdnol ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke lotcprcdnol u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost lotcprcdnol u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje lotcprcdnol

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate lotcprcdnol, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći loteprednol s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lotcprcdnol. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Vaš liječnik će vam reći koliko lotcprcdnol koristiti i koliko često. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti. lotcprcdnol nije za dugotrajnu upotrebu.

Za korištenje kapi za oči ili oči gel

Doza loteprednol biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze lotcprcdnol. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu lotcprcdnol, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Vaš liječnik će htjeti ispitati vaše oči (e) na redovite posjete kako bi bili sigurni lijek radi ispravno i ne uzrokuju neželjene učinke.

Lotcprcdnol kapi za oči ili oči gel nisu za dugotrajnu upotrebu. Steroidni kapi za oči mogu uzrokovati glaukom (povećan tlak unutar oka) ili stražnje supkapsularnu katarakte (rijetka vrsta mrene) ako se koriste predugo. Sporo ili odgođeno ozdravljenja također može pojaviti dok koristite lotcprcdnol nakon operacije katarakte. Vi ćete imati redovite oko ispita sa svojim liječnikom za provjeru tih problema.

Ne nosite kontaktne leće dok koristite Lotemax® oka gel.

Ako koristite 0,2% lotcprcdnol je: Ako su vam oči crvene, da ne bi trebali nositi kontaktne leće. Ako vaše oči nisu crvene, meke kontaktne leće treba ukloniti prije korištenja lotcprcdnol. Pričekajte najmanje 10 minuta nakon korištenja kapi za oči prije ponovnog postavljanja kontaktne leće.

Ako povrijediti vaše oči ili razviti infekciju oka, razgovarajte sa svojim liječnikom odmah. Možda ćete morati promijeniti svoje lijekove ili prestati koristiti.

Pravilna uporaba lotcprcdnol

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja lotcprcdnol

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Keratitis prednizon, triamcinolon, deksametazon, Decadron

Konjunktivitis diklofenak oftalmoloških, triamcinolon, deksametazon na oko, ceftriakson, Rocephin, Lotemax

Postoperativni upale oka diklofenak Očna, prednizolon Očna, ketorolaka Očna, Lotemax, Durezol

Rosacea doksiciklin, metronidazol aktualna, brimonidin aktualna, Lotemax, ivermectin aktualna, MetroGel

lotcprcdnol nuspojave

lotcprcdnol Očna