lotrimin aktualna

Koristi za Lotrimin

Terapijski Klasa: Antimikotsko

Kemijski Klasa: Imidazol

Ovaj lijek je dostupan i over-the-counter (OTC) i sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovaj je lijek ispitan u djece i, u učinkovitim dozama, nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili problema nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje tematska klotrimazola u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Prije Korištenje Lotrimin

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže klotrimazol. To ne može biti specifična za Lotrimin. Molimo pročitajte pažljivo.

Nanesite dovoljno klotrimazol pokriti zahvaćeni i okolnih područja kože, i utrljati u nježno.

Držite ovaj lijek daleko od očiju.

Kada se koristi klotrimazol za liječenje određenih vrsta gljiva infekcija kože, neproziran preljev (hermetičan obloge, kao što su kuhinja plastičnom folijom) ne bi trebala biti primijenjena tijekom medicine. To bi moglo izazvati iritaciju kože. Ne primjenjivati ​​zatvorenu preljev preko ovog lijeka, osim ako ste usmjereni na to od svog liječnika.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, vrlo je važno da zadržite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi počnu jasno da se nakon nekoliko dana. Od gljiva infekcije može biti vrlo sporo jasno da se, možda ćete morati nastaviti koristiti ovaj lijek svaki dan za nekoliko tjedana ili više. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti. Ne propustite niti doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako vaš problem kože ne popravi u roku od 4 tjedna, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Pravilna uporaba klotrimazola

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Tinea corporis klotrimazol aktualna, ketokonazol aktualna, terbinafin, Lotrisone, lamisil, mikonazol aktualna, grizeofulvin, ciklopiroks aktualna, Canesten, ekonazol aktualna, Naftin

Mjere opreza tijekom korištenja Lotrimin

Tinea pedis klotrimazol aktualna, ketokonazol aktualna, terbinafin aktualna, Lotrisone, lamisil, mikonazol aktualna, grizeofulvin, ciklopiroks aktualna, Canesten, ekonazol aktualna, Naftin

 ili otići pridružiti Lotrimin AF atletsko stopalo krema za grupu podrške za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Lotrimin nuspojave

Lotrimin AF Sportaš krema za stopala (klotrimazol tematska)