macrodantin

Koristi za Macrodantin

Terapijski Klasa: Antibiotik

Kemijski Klasa: nitrofuran

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost nitrofurantoin u djece. Sigurnost i učinkovitost nije utvrđena u djece ispod 1 mjeseca starosti.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost nitrofurantoin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srca, jetre, pluća ili bubrega probleme koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali nitrofurantoin.

Prije Korištenje Macrodantin

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže nitrofurantoin. To ne može biti specifična za Macrodantin. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Nitrofurantoin je najbolje uzeti s hranom ili mlijeko. To može smanjiti želudac uzrujan i pomoći vašem tijelu da apsorbira lijek.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ne propustite niti doze.

Shake oralne tekućine nasilno prije svake doze kako bi bili sigurni lijek ravnomjerno izmiješani. Koristite posebno označena mjernu žlicu ili drugi uređaj za mjerenje svake doze točno. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Progutati kapsule cjelinu. Ne otvarati, gnječiti, ili žvakati kapsulu prije gutanja.

Nemojte uzeti antacidi koji sadrže magnezij trisilikat (npr Genaton®) dok koristite nitrofurantoin. To može spriječiti lijek ispravan rad.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba nitrofurantoin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako ste vi ili vaše dijete će se uzimati ovaj lijek za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima za bilo kakve probleme ili neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Ako Vi ili Vaše dijete simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Bolesnici sa šećernom bolešću koji koriste urina šećera treba biti oprezan kada se koristi ovaj lijek. Nitrofurantoin mogu uzrokovati lažne rezultate testa sa nekim urina šećera testovima. Provjerite sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane ili dozu dijabetesa medicine.

problemi s jetrom mogu se pojaviti dok koristite ovaj lijek. Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate više od jednog od ovih simptoma: bol u trbuhu ili nježnost, gline obojene stolice, tamni urin, smanjen apetit, groznica, glavobolja, svrbež, gubitak apetita, mučnina i povraćanje, osip na koži, oticanje stopala ili potkoljenice, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu.

Obavijestite svog liječnika odmah ako budete imali obamrlost, trnci ili spaljivanjem bol u šakama, rukama, nogama ili stopalima. To mogu biti simptomi stanja koje se naziva periferna neuropatija.

Nitrofurantoin mogu izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati urin postane hrđa-žute do smeđe boje. Ova nuspojava ne zahtijeva liječničku pomoć.

Mjere opreza tijekom korištenja Macrodantin

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Macrodantin nuspojave

Macrodantin (nitrofurantoin)

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Infekcije mokraćnog sustava ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, Augmentin, levaquin, levofloksacin, Bactrim

Prevencija mjehura infekcije Bactrim, Macrobid, nitrofurantoin, sulfametoksazol / trimetoprim, Bactrim DS, Septra, methenamine

Mjehura infekcija ciprofloksacin, amoksicilin, cefaleksin, levaquin, levofloksacin, Macrobid, Keflex