malation (tematska ruta) opis i brand imena

Malation aktualan losion se koristi za liječenje Uši infekcija. Ona pripada skupini lijekova poznatih kao pedikulicidi (lijekovi koji ubijaju uši). Malation djeluje tako da ubija oba uši i njihova jaja.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke malation aktualna u djece mlađe od 6 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene. Međutim, upotreba ovog lijeka u novorođenčadi i dojenčadi mlađe od 1 godine ne preporuča.

Losion

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke malation aktualna u gerijatrijskih bolesnika.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

pedijatrijski

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

gerijatrijske

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

Koristite ovaj lijek točno onako kako režiji svog liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Da biste to učinili, mogu povećati šanse za apsorbiranje lijekova i priliku postati vrlo bolestan.

Doziranje

Koristite ovaj lijek na kosu i vlasište jedini. Držite oči čvrsto zatvorene, a primjenom ovog lijeka. Ako dođe do iritacije kože, operite kosu i vlasište odmah.

skladištenje

Ovaj lijek može uzrokovati da se jako bolesna ako se ne koristi pravilno. Nazovite liječnika ili Centar za trovanja odmah, ako ste slučajno progutati ovaj lijek.

Koristiti

Držite ovaj lijek dalje od očiju. Ako slučajno trebao dobiti neki u oči, isperite oči vodom, te provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Ne koristiti kozmetiku i druge proizvode za kosu na tretiranim kose i vlasišta područja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Držite lijekove podalje od izvora topline ili otvorenog plamena.

Nemojte koristiti ovaj lijek za vašeg djeteta bez odobrenja svog liječnika.

Uši se može lako širiti iz jedne osobe na drugu direktnim kontaktom sa odjeća, kape, šalovi, posteljina, ručnici, washcloths, četki za kosu i češljeve, ili dlake zaraženih osoba. Svi članovi vašeg kućanstva treba provjeriti za uši i dobiti tretman ako se utvrdi da je zaražena. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Kako bi se spriječilo širenje ušiju prema drugim ljudima, također su potrebni dobri zdravstvene navike. To uključuje sljedeće

iritacija kože mogu se pojaviti tijekom korištenja lijeka. Ako se dogodi, isperite kožu i kosu odmah i provjerite sa svojim liječnikom.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate opekotine (uključujući i drugog stupnja opeklina) i žeže osjećaj nakon korištenja ovog lijeka.

Disanje u čak i male količine karbamat ili organofosfat tipa insekticidima ili pesticida (npr karbarilni [Sevin®] demetonom [Systox®], Diazinon, malation, parationa ili ronnel [Trolene®]) može dodati posljedica toga lijek. Poljoprivrednici, vrtlari, stanovnici zajednice prolaze insekticid ili pesticida raspršivanja ili zaprašivanja, radnici u objektima za proizvodnju takvih proizvoda ili drugih osoba koje su izložene takvim otrovima trebao bi se zaštitili od strane nosi masku preko nosa i usta, promjena odjeće često, a pranje ruku često dok koristite ovaj lijek.

Nemojte koristiti ovaj lijek za kosu ili vlasište problem koji nije provjerena od strane liječnika.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.