mandelay

Koristi za Mandelay

Terapijski Klasa: anestetik, lokalne

Kemijski Klasa: Amino ester

Benzokain pripada skupini lijekova poznatih kao tematska lokalnih anestetika. To deadens živčane završetke u koži. Ovaj lijek ne uzrokuje nesvjesticu kao opći anestetici učiniti kada se koristi za operacije.

Ovaj lijek je dostupan bez recepta, međutim, vaš liječnik može imati posebne upute o pravilnom korištenju i doza za vaš zdravstveno stanje.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Zbog toksičnosti benzokain, koristite u djece mlađe od 2 godine se ne preporučuje.

Prije Korištenje Mandelay

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke benzocaine gerijatrijskih bolesnika.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže benzokain. To ne može biti specifična za Mandelay. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek točno onako kako režiji svog liječnika. Nemojte ga koristiti za bilo kojeg drugog razloga, bez konzultacije sa svojim liječnikom. Ovaj lijek može biti češće od ostalih tematska anestetika izazvati neželjene učinke ako se koristi previše, jer se više od toga se apsorbira u tijelo kroz kožu.

Perite ruke sapunom i vodom prije i nakon korištenja ovog lijeka.

Osim ako nije drugačije režiji svog liječnika, ne primjenjuju ovaj lijek za otvaranje rana, opekotina ili slomljen ili upaljene kože.

Ovaj lijek treba koristiti samo za probleme koji se tretira svog liječnika ili uvjeta navedenih u paket smjerovima. Provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja za druge probleme, pogotovo ako mislite da infekcija može biti prisutna. Ovaj lijek se ne smije koristiti za liječenje određenih vrsta infekcija kože ili ozbiljne probleme, kao što su teške opekline.

Budite oprezni da ne bi bilo ovog lijeka u nos, usta, a posebno u vašim očima, jer to može izazvati ozbiljne iritacije očiju. Ako bilo koji od lijekova ne ulazi u tim područjima posebno oči, isperite ih s mnogo vode barem 15 minuta i provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Ako koristite obrazac za prskanje od ovog lijeka, nemojte ga prskati izravno na vaše lice. Umjesto toga, koristite svoju ruku ili aplikator (na primjer, sterilnom gazom ili pamuk obrisak) primjenjivati ​​lijek.

Za korištenje jastuk ili obrisak, otvorite paket u skladu s uputama. Kada je liječenje pčelinji ubod, ukloniti stinger prije uporabe lijeka. Obrišite tipke ili obrisak preko zahvaćena područja kože.

Pročitajte naljepnicu paket vrlo pažljivo kako bi vidjeli je li proizvod sadrži alkohol. Alkohol je zapaljiv i može uhvatiti na vatru. Nemojte koristiti bilo koji proizvod koji sadrži alkohol u blizini vatre ili otvorenog plamena, ili dok je pušenje. Također, ne pušiti nakon primjene jedne od tih proizvoda sve dok se potpuno ne osuši.

Ako koristite gel ili tekući oblik

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba benzocaine

Čuvati spremnik na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Ne zamrzavati. Nemojte držati ovaj lijek unutar automobila gdje bi mogao biti izložen prekomjernoj vrućini ili hladnoći. Ne stvaraju rupe u posudi ili baciti u vatru, čak i ako je spremnik prazan.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako vas ili vaše dijete se stanje ne popravi u roku od 7 dana, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Nakon primjene ovog lijeka na koži vašeg djeteta, promatrajte dijete pažljivo kako bi bili sigurni da on ili ona ne može biti od lijekova u njegovim očima i ustima. To može uzrokovati ozbiljne nuspojave, osobito kod djece, ako bilo koji od lijekova dobiva u ustima ili gutanja.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima osip, peckanje, žarenje, oticanje, ili iritaciju kože.

Ne koristiti kozmetiku i druge proizvode za njegu kože na tretiranim dijelovima tijela.

Mjere opreza tijekom korištenja Mandelay

Ovaj lijek može uzrokovati rijetku, ali ozbiljnu krvni problema koji se zove methemoglobinemia. Ovo se može dogoditi nakon uporabe spreja za medicinske postupke ili korištenje over-the-counter gel ili tekući za rane u ustima ili dobivanje zuba u djece. Rizik se može povećati u dojenčadi mlađe od 4 mjeseca starosti, kod starijih bolesnika, ili bolesnika s određenim urođenih defekata. To je došlo kada pacijenti dobivaju previše o medicini, ali se može pojaviti i sa malim količinama. Provjerite jeste li čuvati ovaj lijek izvan dohvata djece. Nazovite svog liječnika odmah ako ste vi ili vaše dijete ima sljedeće simptome nakon primitka ovog lijeka: blijeda, siva ili plava boje kože, usana ili noktiju, zbunjenost, glavobolja, lakomislenost, brzo kucanje srca, otežano disanje ili neuobičajeni umor ili slabost.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako također uzimate lijekove koji sadrže nitrate ili nitrite. To uključuje nitroglicerin, Imdur®, Isordil®, nitro-Bid®, Nitrostat® ili Transderm-Nitro®.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mandelay nuspojave

benzokain aktualna

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Oralnih i dentalnih Uvjeti benzokain aktualna, Orajel, Anbesol, Orabase, Hurricaine

Aphthous ulkus triamcinolon aktualna, deksametazon, benzokain aktualna, Orajel, Anbesol

Anestezija fentanil, lidokain aktualna, hiosciamin, ketamin, propofol

Svrbež hidroksizin, benadryl, lidokain aktualna, difenhidramin aktualna, hidrokortizon tematska