mangan dodatak (oralnim putem, parenteralno) prije uporabe

Alergije

pedijatrijski

Ako uzimate dodatak prehrani bez recepta, pažljivo pročitajte i slijedite mjere opreza na naljepnici. Iz tih dodataka, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Problemi u djece nisu zabilježeni su kod uzimanja normalne dnevne preporučene količine.

Problemi u starijih odraslih nisu zabilježene s unosom normalne dnevne preporučene količine.

Osobito je važno da primate dovoljno vitamina i minerala kada zatrudnite, a da se i dalje primaju odgovarajuću količinu vitamina i minerala tijekom trudnoće. Zdrav rast i razvoj fetusa ovisi o stalan dotok hranjivih tvari od majke. Međutim, uzimajući velike količine dodatak prehrani u trudnoći mogu biti štetni za majke i / ili fetus i treba izbjegavati.

gerijatrijske

Važno je da ste dobiti prave količine vitamina i minerala, tako da beba će također dobiti vitamine i minerale potrebne za rast ispravno. Međutim, uzimajući velike količine dodatak prehrani tijekom dojenja mogu biti štetni za majke i / ili djeteta, a treba izbjegavati.

Trudnoća

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Dojenje

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje dodataka prehrani u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito