maxzide

Abnormalna povišenje serumskih razina kalija (jednakim ili većim od 5,5 mmol / L) se može dogoditi. Rizik od HIPERKALIJEMIJA je povećan u bolesnika s oštećenjem bubrega, dijabetes (sa ili bez oštećenja bubrega), starije osobe, ili je teško bolestan. Serumska razina kalija treba nadzirati u redovitim intervalima, naročito u hidroklorotiazid / triamteren pacijente, kada se mijenjaju doze, ili bilo koje bolesti koja može utjecati na funkciju bubrega

Koristi za Maxzide

Terapijski Klasa: diuretik, kalij štedeći / tiazidima Kombinacija

Farmakološka Klasa: diuretik, kalij štedeći

Kemijski Klasa: tiazidima

Triamteren i hidroklorotiazid su i diuretik lijekova (voda pilule). Oni smanjuju količinu vode u tijelu povećava protok mokraće, što pomaže sniziti krvni tlak. Triamteren pomaže spriječiti svoje tijelo iz upija previše soli i čuva svoje razina kalija iz uzimajući preniska.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Maxzide

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke triamteren i hidroklorotiazid kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke triamteren i hidroklorotiazid kombinaciji gerijatrijskih bolesnika. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema s bubrezima i visokog krvnog kalija (HIPERKALIJEMIJA), koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali ovaj lijek.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže triamteren i hidroklorotiazid. To ne može biti specifična za Maxzide. Molimo pročitajte pažljivo.

Ovaj lijek ne bi trebao biti prvi lijek koji koristite za liječenje vaše stanje. To je značilo da će se koristiti tek nakon što su pokušali drugih lijekova koji nisu radili ili su uzrokovane neželjene nuspojave.

Osim uporabe ovog lijeka, liječenje za svoje visokog krvnog tlaka može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hranu visoke u natrij (sol). Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primijetiti nikakve znakove problema. U stvari, mnogi mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Imajte na umu da je ovaj lijek neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može dovesti do ozbiljnih problema kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pravilna uporaba triamteren i hidroklorotiazida

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako također uzimate nadomjestke kalija ili nadomjesci soli koji sadrže kalij ili određene diuretike poput amilorida (Midamor®, Moduretic®), spironolakton (Aldactazide®, Aldactone®) ili drugih proizvoda koji sadrže triamteren. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati ozbiljne probleme.

Ovaj lijek može povećati količinu kalija u krvi (HIPERKALIJEMIJA). Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate abdomena ili trbuhu bol, zbunjenost, poteškoće s disanjem, nepravilnog otkucaja srca, mučnina ili povraćanje, nervoza, ukočenost ili trnci u rukama, stopalima, ili usne, otežano disanje ili slabost ili težina u nogama.

Mjere opreza tijekom korištenja Maxzide

Prestanite koristiti ovaj lijek i obratite se svom liječniku ako zamagljen vid, poteškoće u čitanju, bol u oku, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Ovaj lijek može utjecati na razinu šećera u krvi. Provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera.

Ovaj lijek može učiniti vrtoglavicu ili pospanost. Izbjegavajte vožnju, strojevima, ili rade bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu. Vrtoglavica može biti gore ako izgube previše vode iz tijela. Možete izgubiti vodu znojenjem, ima proljev ili povraćanje. Obavijestite svog liječnika ako ovaj lijek čini da se osjećate vrtoglavicu ili omaglicu nakon što su povraćanje ili imali proljev.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako iskustvo pospanost, nesvjestica, zbunjenost, bol u mišićima, slabost, i / ili brze otkucaje srca. Koristite dodatnu brigu ako se vježba ili ako je vruće. Teška znojenje može izazvati dehidraciju (gubitak previše vode) ili elektrolita neravnoteže (gubitak natrija, kalija ili magnezija u tijelu).

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije operacije ili medicinskih ispitivanja. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje over-the-counter (nonprescription) lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, jer oni mogu povisiti krvni tlak.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Maxzide nuspojave

Maxzide (hidroklorotiazid / triamteren)

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Edem hidroklorotiazid, furosemid, Lasix spironolakton, triamteren, klortalidon, Aldactone, bumetanid, torsemid, metolazon, Dyazide, Bumex

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril