mecasermin (potkožni put) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Vaš liječnik će propisati vašeg djeteta točnu dozu i reći vam koliko često ga treba dati. Ovaj lijek se daje kao metak pod djetetovom kožom. Ovaj lijek ne smije se ubrizgava u venu ili mišić.

Neki lijekovi daju u obliku injekcija može ponekad dobiti kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Vi ćete imati priliku vježbati pripremu i ubrizgavanje. Budite sigurni da ste razumjeli kako točno lijek je da se priprema i ubrizga.

Važno je pročitati podataka o bolesniku i upute za uporabu, ako je to predviđeno s medicine, svaki put kada je vaš recept je ispunjen.

Ovaj lijek se mora uzeti 20 minuta prije ili 20 minuta nakon snack ili obrok. Nikad ne dopustite da vaše dijete preskočite obrok nakon vaše dijete dobila ovaj lijek.

Koristite novu iglu i špricu svaki put kad bi se uvelo lijek za svoje dijete.

skladištenje

Važno je da slijedite sve upute od svog liječnika o pažljivim odabirom i rotacije ubrizgavanja (npr nadlaktice, bedra, stražnjice ili trbuha) na vašem tijelu. To će pomoći u sprečavanju kožnih problema.

Nemojte koristiti lijek ako izgleda zamućena ili ima čestice u njemu.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Možete zadržati otvorenu bočicu u hladnjaku. Koristite ga u roku od 30 dana nakon otvaranja. Bacite neiskorišteni lijek nakon 30 dana. Ne zamrzavati rješenje i štite ga od izvora topline i svjetlosti.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.