mecasermin potkožni

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Koristi za mecasermin

mecasermin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za mecasermin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na mecasermin ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke mecasermin injekcije u djece mlađe od 2 godine starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke mecasermin injekcije u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Prije Korištenje mecasermin

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje mecasermin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Vaš liječnik će propisati vašeg djeteta točnu dozu i reći vam koliko često ga treba dati. mecasermin se daje kao metak pod djetetovom kožom. mecasermin ne smije se ubrizgava u venu ili mišić.

Neki lijekovi daju u obliku injekcija može ponekad dobiti kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite mecasermin kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Vi ćete imati priliku vježbati pripremu i ubrizgavanje. Budite sigurni da ste razumjeli kako točno lijek je da se priprema i ubrizga.

Važno je pročitati podataka o bolesniku i upute za uporabu, ako je to predviđeno s medicine, svaki put kada je vaš recept je ispunjen.

mecasermin se moraju uzeti 20 minuta prije ili 20 minuta nakon snack ili obrok. Nikad ne dopustite da vaše dijete preskočite obrok nakon vaše dijete dobila mecasermin.

Koristite novu iglu i špricu svaki put kad bi se uvelo lijek za svoje dijete.

Važno je da slijedite sve upute od svog liječnika o pažljivim odabirom i rotacije ubrizgavanja (npr nadlaktice, bedra, stražnjice ili trbuha) na vašem tijelu. To će pomoći u sprečavanju kožnih problema.

Nemojte koristiti lijek ako izgleda zamućena ili ima čestice u njemu.

Doza mecasermin će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze mecasermin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu mecasermin, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Možete zadržati otvorenu bočicu u hladnjaku. Koristite ga u roku od 30 dana nakon otvaranja. Bacite neiskorišteni lijek nakon 30 dana. Ne zamrzavati rješenje i štite ga od izvora topline i svjetlosti.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Pravilna uporaba mecasermin

Vaš liječnik će morati provjeriti napredak vašeg djeteta na redovite posjete dok vaše dijete koristi mecasermin. Pazite da sve obveze.

Razgovarajte sa svojim liječnikom ako primijetite ili dijete osjeća da mecasermin uzrokuje previše rast.

mecasermin može uzrokovati hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi) sa sljedećim simptomima koje bi trebali biti svjesni: anksioznost, zamagljen vid, zimice, hladan znoj, koma, zbunjenost, hladna, blijeda koža, depresija, vrtoglavica, brzi rad srca, glavobolja, povećana glad , mučnina, nervozu, noćne more, napadaji, drhtavica, nerazgovjetan govor ili neuobičajen umor ili slabost. Važno je imati izvor šećera kao što su sok od naranče, bombone, soda, gel glukozu, ili mlijeko, ako se ti simptomi pojave.

Saznajte što učiniti ako vaše dijete šećera u krvi preniska. Naučite članove obitelji i prijatelje što oni mogu učiniti kako bi se, ako dijete ima nisku razinu šećera u krvi.

Trebali biste izbjegavati sudjelovanje u aktivnostima visokog rizika, kao što su vožnje, u roku od 2 do 3 sata nakon primitka lijeka, posebno na početku mecasermin liječenja.

mecasermin uzrokovati ozbiljne vrste alergijskih reakcija, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako Vaše dijete ima osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta nakon vaše dijete primiti lijek.

mecasermin može povećati djetetove krajnike. Nazovite svog liječnika odmah ako je vaše dijete natečeni krajnici, hrkanje, poteškoće s disanjem ili gutanjem, ili tekućine u uhu. Vaš liječnik svibanj želite provjeriti djetetove krajnike redovito tijekom korištenja mecasermin.

mecasermin može uzrokovati pomicanje u hip kosti. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako dijete ima opušten ili bol u kuku ili koljenu.

Mjere opreza tijekom korištenja mecasermin

mecasermin sadrži benzil alkohol koji mogu izazvati ozbiljne reakcije (npr hvata sindrom) za novorođenče ili preranog djeteta. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ako ste zabrinuti.

Ne uzimajte druge lijekove, osim ako tvoj su razgovarali sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

mecasermin nuspojave

mecasermin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Primarni IGF-1 deficiency Increlex, iPlex, mecasermin

 ili se pridružiti grupi podrške mecasermin za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.