mekloretamin (intravenski) nuspojave

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Također, zbog načina na koji lijekovi raka djeluje na tijelo, postoji mogućnost da bi mogli uzrokovati druge učinke koji se ne može dogoditi dok se ne mjeseci ili godina nakon što su ovi lijekovi koriste. Ove odgođeni učinci mogu uključivati ​​određene vrste raka. Raspravljati o ovim moguće učinke sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ovaj lijek može izazvati privremeni gubitak kose kod nekih ljudi. Nakon završetka tretmana s mekloretamin, normalan rast kose treba vratiti.

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.