melfalan

se mogu pojaviti teške supresija koštane srži s rezultira infekcijom ili krvarenja. Melfalan je leukemogenic kod ljudi. Melfalan proizvodi kromosomske aberacije in vitro i in vivo i, prema tome, treba uzeti u obzir potencijalno mutagen u ljudi.

Koristi za melfalan

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: alkilirajućim sredstvom

Kemijski Klasa: nitrogen mustard

Melfalan ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništena. Budući da je rast normalnih stanica tijela također mogu biti pogođeni melfalan, drugi efekti će se pojaviti. Neki od njih mogu biti ozbiljna i treba javiti svom liječniku. Ostali učinci ne mogu biti ozbiljna, ali može izazvati zabrinutost. Neki učinci se ne može dogoditi za nekoliko mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini.

Prije nego što započnete liječenje melfalan, vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o dobrom melfalan će učiniti, kao i rizicima korištenja.

Melfalan je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, melfalan koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim uvjetima

Prije Korištenje melfalan

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za melfalan, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na melfalan ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje melfalan u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, melfalan ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređujući korištenje melfalan u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate melfalan, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje melfalan s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći melfalan s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje melfalan s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje melfalan. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi melfalan samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više ili manje od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Točan iznos medicine je potrebno je pažljivo razrađen. Uzimanje previše može povećati šanse za nuspojave, dok uzimanje premalo se ne može poboljšati svoje stanje.

Melfalan ponekad se daje zajedno s nekim drugim lijekovima. Ako koristite kombinaciju lijekova, važno je da ste primili svaki u svoje vrijeme. Ako uzimate neki od ovih lijekova na usta, pitajte svog liječnika stručnjaka koji će vam pomoći planirati način da zapamtite da se lijek u pravo vrijeme.

Dok koristite melfalan, vaš liječnik svibanj želite piti više tekućine, tako da ćete mokrenje. To će pomoći spriječiti probleme s bubrezima i zadržati svoje bubrege radi dobro.

melfalan može izazvati mučninu, povraćanje i gubitak apetita. Međutim, vrlo je važno da i dalje primati lijek, čak i ako se početi osjećati loše. Pitajte svog zdravstvenog radnika za načinima da se smanje te učinke.

Ako povraćati ubrzo nakon uzimanja doze melfalan, provjerite sa svojim liječnikom. Bit će vam rečeno da li će opet uzeti dozu ili čekati sljedeću dozu.

Doza melfalan biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze melfalan. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pravilna uporaba melfalan

Ako propustite dozu melfalan, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da melfalan radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Dok se liječite s melfalan, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Melfalan može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Osim toga, druge osobe koje žive u vašem kućanstvu ne bi trebalo uzeti ili ne bi trebali uzeti u oralnom polio cjepivo u posljednjih nekoliko mjeseci, jer postoji mogućnost da bi mogli prenijeti virus dječje paralize na vas. Također, izbjegavajte druge osobe koje su poduzete u oralnom polio cjepivo. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako ne možete uzeti ove mjere opreza, te bi trebao uzeti u obzir nosio zaštitnu masku koja pokriva nos i usta.

Melfalan može smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi privremeno, povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Mjere opreza tijekom korištenja melfalan

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijekovi kao što su melfalan ponekad može izazvati neželjene učinke kao što su problemi krvnih i drugih nuspojava. Ove i druge su opisane u nastavku. Isto tako, s obzirom na način na koji ti lijekovi djeluju na tijelo, postoji mogućnost da bi mogli uzrokovati druge neželjene učinke koji se ne može dogoditi dok se ne mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini. Ove odgođeni učinci mogu uključivati ​​određene vrste raka, kao što je leukemija. Raspravljati o ovim moguće učinke sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

melfalan nuspojave

melfalan

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Karcinom jajnika avastin, Taxol, karboplatin, cisplatin, ciklofosfamid, doksorubicin, Cytoxan, paklitaksel, bevacizumab, gemcitabin, gemzar, etopozid

Multiplog mijeloma deksametazon, Decadron, ciklofosfamid, Revlimid, doksorubicin, Cytoxan, vinkristin, adriamicin, Velcade®, Doxil, Lena-lidomid