menactra intramuskularno

Terapijski Klasa: Cjepivo

Koristi za Menactra

Sljedeće se informacije odnose se samo na meningokokne cjepiva koja se koristi za meningokoka bakterija Grupe A, C, Y i W-135. Te skupine uzrokuju gotovo svi meningokokni slučajeva meningitisa u SAD Cjepivo se ne zaštitu protiv infekcija uzrokovanih drugim meningokokalnih bakterije skupinama, kao što su grupe B.

Meningokokne infekcije mogu uzrokovati po život opasne bolesti, kao što su meningokokne meningitisa, što utječe na mozak, te meningococcemia, što utječe na krv. Neke osobe s meningokokne meningitisa i / ili meningococcemia može umrijeti. Stopa od tih bolesti vrhunac u adolescenciji i ranoj odrasloj dobi i imaju veću vjerojatnost da će se pojaviti u osoba s određenih bolesti ili stanja koje ih čine više osjetljiv na meningokokne infekcije ili više vjerojatno da će razviti ozbiljne probleme iz meningokokne infekcije.

Imunizacija protiv meningokokne bolesti preporuča se za osobe koje su u opasnosti od dobivanja bolesti jer

Menveo® se preporučuje za primjenu u djece od 2 mjeseca starosti i starijih i odraslih mlađih od 55 godina starosti. Menactra® se preporučuje za primjenu u djece 9 mjeseci starosti i starijih i odraslih mlađih od 55 godina starosti.

Ovo cjepivo se može primjenjivati ​​samo od strane ili pod nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Menactra

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke Menveo® u djece mlađe od 2 mjeseca starosti, a Menactra® u djece mlađe od 9 mjeseci starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u tim dobnim skupinama.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke meningokokne polisaharidno difterije konjugiranog cjepiva u odraslih starijih od 55 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dobilo ovo cjepivo. Ovo cjepivo se daje kao metak u jednog od vaših mišića (obično u bedrima ili nadlaktice).

Ovo cjepivo se obično daje samo jedanput. Nećete trebati dodatnu dozu vakcine, osim ako je cjepivo za pacijenta mlađe od 2 godine starosti ili vam liječnik ne kaže drugačije.

To je vrlo važno za vaše dijete primiti sve metak za cjepivo. Ako vaše dijete propusti dozu, nazovite vašeg djeteta liječniku za neki drugi termin.

Cjepivo informacije izjave se daju pacijentu, roditelja, ili staratelja prije cijepljenje. Pročitajte informacije pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas ili vaše dijete provjeriti u redovitim posjetima želi da ta cjepiva radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Odmah se obratite svom liječniku ako Vi ili Vaše dijete imate iznenadnu slabost ili nisu u mogućnosti to premjestiti svoje ruke ili noge. To bi mogao biti znak ozbiljnog stanja pod nazivom Guillain-Barré sindrom (GBS).

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate kašalj, poteškoće s gutanjem, vrtoglavica, brzo kucanje srca, osip, svrbež, natečenost ili oticanje kapaka ili oko očiju, lica, usana ili jezika, otežano disanje, osip kože, nepropusnosti u prsima, neuobičajen umor ili slabost, ili teško disanje. To mogu biti simptomi alergijske reakcije na cjepivo.

Sinkopa (nesvjestica) mogu se pojaviti nakon cijepljenje. Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete treba promatrati tijekom 15 minuta nakon što ste dobili injekciju kako bi se spriječilo i upravljanje nesvjesticu.

Ovo cjepivo može izazvati vrijeme spavanja (zaustavlja disanje i za kratko vrijeme) u nekim nedonoščadi. O tome razgovarati s Vašeg djeteta liječniku ako ste zabrinuti.

Važno je da vaš liječnik treba znati o svim drugim cjepivima Vi ili Vaše dijete nedavno primili, uključujući protiv gripe.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako koristite lijekove koji oslabiti vaš imunološki sustav, kao što su lijekovi protiv raka, liječenje zračenjem, ili steroide.

Važno je da obavijestite svog liječnika ako zatrudnite. Vaš liječnik svibanj želite da se pridružite registra trudnoću za pacijente koji primaju cjepiva.

Pravilna uporaba Menactra

Ovo cjepivo neće spriječiti cjepivom protiv difterije, a ne liječiti simptome meningokokne infekcije, ako već imaju bolesti.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja Menactra

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Meningokokne Meningitis Profilaksa ciprofloksacin, ceftriakson, Rocephin, rifampin, Bexsero, Rifadin, meningokokno konjugirano cjepivo, Menveo, Rimactane, Trumenba, Menomune A / C / D / W-135, MenHibrix

Menactra nuspojave

Menactra (meningokokno konjugirano cjepivo)