mesalamin rektalni

Koristi za mesalamin

Terapijski Klasa: Gastrointestinalni Agent

Kemijski Klasa: salicilata, Non-Aspirin

mesalamin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako se to uporaba nije uključen u označavanje proizvoda mesalamin koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za mesalamin, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na mesalamin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke mesalamin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje mesalamin

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost mesalamin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema u krvi (primjerice, neutropenija, pancitopenija) i dobne bolesti bubrega, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju mesalamin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate mesalamin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći mesalamin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje mesalamin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje mesalamin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite mesalamin točno prema uputama liječnika. Nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

mesalamin dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Nastavite koristiti mesalamin za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ne propustite niti doze.

Za najbolje rezultate, isprazni prije nego pomoću rektalne klistir ili čepić.

Ako koristite klistir

Ako koristite čepić

Doza mezalamin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze mesalamin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu mesalamin, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba mesalamin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Možda pohraniti čepiće u hladnjaku, ali ih ne zamrzne.

Spremite klistir na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti. Urinu ili krvi testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate krvavu mokraću, smanjena količina urina, donjeg dijela leđa ili sa strane bol, oticanje lica, prstiju ili potkoljenice ili neuobičajen umor ili slabost. To mogu biti simptomi problema s bubrezima.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate trbuhu ili bol u želucu, krvavi proljev, grčevi, groznica, glavobolja ili osip dok koristite mesalamin. To mogu biti simptomi stanja koje se naziva akutna netolerancija sindrom mesalamin inducirana.

Obavijestite svog liječnika odmah ako osjetite bol u prsima ili poteškoće s disanjem.

Provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite rektalna krvarenja, stvaranje mjehura, bol, pečenje, svrbež, ili neki drugi znak iritacije nije prisutan prije nego što su počeli koristiti mesalamin.

Mjere opreza tijekom korištenja mesalamin

Mesalamin mogu ostati mrlje odjeću, tkanine, podnice, lakiranih površina, mramor, granit, vinil, emajl, ili drugih površina je dotakne.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

mesalaminske nuspojave

mesalamin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija Multiple Risk ovisi o korištenju

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Ulceroznog kolitisa prednizon, Humira®, deksametazon, hidrokortizon lokalnu, budesonid

Crohnova bolest Humira®, budezonid, azatioprin, hiosciamin, Remicade, Lialda

Ulceroznog kolitisa, Active hidrokortizon aktualna, budesonid, sulfasalazin, Lialda, Asacol mesalamin

Crohnova bolest, održavanje Humira®, metronidazol, Flagyl, budesonid, azatioprin, Remicade