mesothelioma priprema za svoje imenovanje

Ako imate pluća ili abdominalne simptome, počnite tako što sastanak sa svojim obiteljskim liječnikom. Ako vaš liječnik sumnja vam svibanj imati mesothelioma, možete biti upućeni na liječnika koji se bavi bolestima pluća (pulmolog) ili trbušnih problema (gastroenterolog).

Zbog imenovanja može biti kratak, i zbog toga je često mnogo toga za pokrivanje, to je dobra ideja da se dobro pripremiti. Evo neke informacije kako bi vam pomogao spremni i što možete očekivati ​​od svog liječnika.

Vaše vrijeme sa svojim liječnikom je ograničen, tako priprema popis pitanja mogu vam pomoći da većinu svog vremena zajedno. Popis pitanja iz svoje najvažnije najmanje važno u vrijeme slučaja ponestane. Za mezotelioma, neka osnovna pitanja pitajte svog liječnika uključuju

Osim pitanja koja ste spremni da zamolite svog liječnika, ne ustručavajte se pitati druga pitanja koja se javljaju na vas.

Što možeš učiniti

Što očekivati ​​od svog liječnika

Vaš liječnik je vjerojatno da će vam postaviti nekoliko pitanja. Budući da je spreman odgovoriti na njih može omogućiti više vremena kako bi pokrio ostale točke koje želite riješiti. Vaš liječnik može zatražiti

Pokušajte izbjeći sve što pogoršava svoje znakove i simptome. Na primjer, ako imate otežano disanje, pokušajte da se to lako sve dok ne može zadovoljiti sa svojim liječnikom. Ako vaš daha postaje uznemirujuće ili neugodno, odmah potražite liječničku pomoć.

Što možete učiniti u međuvremenu