metil aminolevulinate (topikalna primjena put) opis i brand imena

Metil aminolevulinate koristi s fotodinamičku terapiju (svjetlo postupanje) za liječenje aktinska keratoza (AK) na lice i vlasište. Actinic keratoze su lezije kože ili izrasline na područjima gdje je koža bila izložena suncu. AK obično se javlja u starijih bolesnika s svijetle boje kože. Ovaj lijek se koristi samo za AK lezije kože koje su tanke i svijetle boje.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke metil aminolevulinate u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost metil aminolevulinate u starijih osoba.

Krema

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Alergije

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

pedijatrijski

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

gerijatrijske

Metil aminolevulinate će se primijeniti na kožu u kliniku ili ordinaciju. Dobit ćete dva tretmana s ovim lijekom odmaknuta 1 tjedna apart.

Metil aminolevulinate je za uporabu na samo kožu. Nemojte ga dobiti u oči, nos ili usta. Ako to ne dobiti na ovim prostorima, obavijestite svog liječnika odmah.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak tri mjeseca nakon tretmana. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Ovaj lijek izaziva tretirana područja vaše kože biti više osjetljivi na svjetlost. Izbjegavajte izlaganje suncu ili jakom zatvoreni svjetlo za 3 sata nakon medicini se primjenjuje na kožu. To uključuje liječnički pregled svjetla, operacijskoj sali svjetla, solariji, ili bilo svjetla koje su blizu vas. Vi bi također trebali izbjegavati izlaganje suncu ili jakom zatvoreni svjetla na tretirane kože za 2 dana nakon tretmana svjetlom (fotodinamička terapija). Pokrijte tretirana područja vaše kože. Ako morate izaći tijekom dana, nositi zaštitnu kapu ili odjeću. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate pitanja o tome.

Izbjegavajte niske temperature za 3 sata nakon medicini se primjenjuje na kožu. Nosite toplu odjeću i pokrivaju tretirano područje, ako ste u hladnim mjestima.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.