metilprednizolon

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Koristi za metilprednizolona

Farmakološka Klasa: nadbubrežne glukokortikoida

metilprednizolon je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za metilprednisolon, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na metilprednizolona ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke metilprednizolona u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke metilprednizolona gerijatrijskih bolesnika.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje metilprednizolon

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate metilprednizolon, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje metilprednizolon s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći metilprednizolon s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje metilprednizolon s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje metilprednizolona. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi metilprednizolon točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za neželjenih učinaka.

Ako koristite metilprednizolon za dugo vremena, ne naglo prestati koristiti ga bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Možda ćete morati da se polako smanji dozu prije nego što ga može zaustaviti u potpunosti.

Doza metilprednisolona biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze metilprednizolona. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu metilprednizolona, ​​uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako će se uzimati metilprednizolon za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima bilo kakvih neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane metilprednizolona. Krvi ili urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Korištenje metilprednizolon dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite metilprednizolon, obavijestite svog liječnika odmah.

Ako koristite metilprednizolon za dugo vremena, obavijestite svog liječnika o bilo extra stresa ili anksioznosti u svom životu, uključujući i druge zdravstvene probleme i emocionalnog stresa. Vaš doza metilprednizolona možda treba mijenjati za kratko vrijeme dok imate dodatni stres.

Pravilna uporaba metilprednizolona

Korištenje previše metilprednizolona korištenja ili dulje vrijeme može povećati rizik od imaju problema nadbubrežne žlijezde. Razgovarajte sa svojim liječnikom odmah, ako imate više od jednog od ovih simptoma dok se koriste metilprednizolon: zamagljen vid, vrtoglavica ili nesvjestica, brz, nepravilan ili lupanje srca, povećana žeđ ili mokrenje, razdražljivost ili neuobičajeni umor ili slabost.

metilprednizolon može uzrokovati da biste dobili više infekcija nego inače. Izbjegavajte ljude koji su bolesni ili imaju infekcije i operite ruke često. Ako ste izloženi vodene kozice ili ospice, obavijestite svog liječnika odmah. Ako počnete da imaju povišenu temperaturu, zimice, grlobolja, ili bilo koji drugi znak infekcije, nazovite svog liječnika odmah.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, bol u oku, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Dok se liječite s metilprednizolona, ​​nemaju nikakve vakcine (cjepivima) bez vašeg liječnika odobrenje. Metilprednizolon može smanjiti otpornost organizma i cjepivo možda neće raditi kao dobro ili možda dobiti infekciju cjepivo je značilo da se spriječi. Osim toga, ne treba se oko drugih osoba koje žive u kućanstvu koji primaju žive virusna cjepiva, jer postoji mogućnost da bi mogao prenijeti virus na vas. Neki primjeri živih cjepiva su ospice, zaušnjaci, influence (nosna cjepivo protiv gripe), poliovirus (oralni oblik), rotavirus, i rubeole. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

metilprednizolon može uzrokovati promjene u raspoloženju ili ponašanju za neke pacijente. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate depresiju, promjene raspoloženja, lažni ili neobičan osjećaj ugode, problema sa spavanjem ili promjene osobnosti, uzimajući metilprednizolon.

metilprednizolon bi moglo dovesti do stanjivanje kostiju (osteoporoza) ili spori rast u djece, ako se koristi za dugo vremena. Obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakvih bol u kostima ili ako imaju povećan rizik od osteoporoze. Ako vaše dijete koristi metilprednizolon, recite liječniku ako mislite da vaše dijete ne raste kako treba.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira li zna da koristite metilprednizolon. metilprednizolon može utjecati na rezultate nekih testova kože.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Mjere opreza tijekom korištenja metilprednizolon

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

metilprednizolon nuspojave

metilprednizolon

Trudnoća Kategorija Multiple Risk ovisi o korištenju

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Upalna stanja prednizon, deksametazon, hidrokortizon, prednizolon, betametazon, Decadron

Alergijski rinitis prednizon, prometazin, ZYRTEC, flutikazon nazalno, loratadin, flonase

Astma prednizon, montelukast, Singulair, triamcinolon, deksametazon, ipratropij

Dermatološka Lezija flutikazon aktualna, Medrol Dosepak, Medrol, Solu-Medrol, Depo-Medrol, metilprednizolon doza Pack