metoprolol (oralnim putem) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Metoprolol može pogoršati simptome zatajenja srca u nekih bolesnika. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima ili nelagoda, proširene vratne vene, ekstremni umor, nepravilno disanje, nepravilan rad srca, otežano disanje, oticanje lica, prsti, stopala ili potkoljenice, debljanje, ili teško disanje.

Nemojte naglo prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti. Neke bolesti mogu pogoršati kada se lijek naglo stao, što može biti opasno.

Ovaj lijek može uzrokovati promjene u razinama šećera u krvi. Također, ovaj lijek može prikriti simptome niskog šećera u krvi, kao što je brzi pulsa. Provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite promjenu u svojim normalnim simptoma ili promjena u rezultatima krvi ili urina šećera.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Možda ćete morati prestati uzimati ovaj lijek nekoliko dana prije operacije.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu manje oprezan nego što su inače. Ako se to dogodi nuspojava, nemojte voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili čak i nesvjestica mogu se pojaviti kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći smanjiti ovaj problem. Isto tako, ležeći na neko vrijeme može osloboditi vrtoglavica ili nepromišljenost.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, jer oni mogu povećati krvni tlak.