Metronidazolini upotreba, doziranje i nuspojave

Što je metronidazol?

Metronidazol se koristi za liječenje bakterijskih infekcija vagine, želuca, kože, zglobova i dišnih puteva. Ovaj lijek neće liječiti vaginalni kvasac infekcije.

Metronidazol se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Uzmi metronidazol za punu propisanom vremenskom periodu. Vaši simptomi se mogu poboljšati prije nego što se infekcija potpuno se briše. Preskakanje doze također može povećati rizik od daljnje zaraze koja je otporna na antibiotike. Metronidazol neće liječenje virusnih infekcija, kao što su prehlada ili gripa. Nemojte piti alkohol dok uzimate metronidazol i za najmanje 3 dana nakon prestanka uzimanja. Vi svibanj imati neugodne nuspojave poput brzih otkucaja srca, toplinu ili crvenilo ispod kože, osjećaj tingly, mučnina i povraćanje.

Važna informacija

Vi ne bi trebali koristiti ovaj lijek ako ste alergični na metronidazol, ili ako ste u prvom tromjesečju trudnoće. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti tijekom liječenja.

Prije uzimanja metronidazola, obavijestite svog liječnika ako ste alergični na bilo droge, ili ako imate

želudac ili intestinalne bolesti kao što je Crohnova bolest

poremećaj krvnih stanica kao što je anemija (nedostatak crvenih krvnih stanica) ili leukopenije (nedostatak bijelih krvnih stanica)

Prije uzimanja ovog lijeka

epilepsije ili drugih oduzimanje poremećaja; ili

nervni poremećaji.

Ako imate bilo koji od ovih uvjeta, svibanj vam je potrebno podešavanje doze ili posebne testove za sigurno uzimati ovaj lijek.

Metronidazol može proći u majčino mlijeko i može naškoditi dojenje beba. Nemojte koristiti ovaj lijek bez reći svom liječniku ako dojite bebu.

Uzmi metronidazol točno onako kako je propisano od strane liječnika. Nemojte uzimati u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Slijedite upute na Vašem recept etiketi.

Uzmi metronidazol tablete s produljenim oslobađanjem (Flagyl ER) na prazan želudac, najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka prehrane. Ne lomite, žvakati, ili break tableta s produljenim oslobađanjem. Progutati cijele. Razbijanje pilule mogu izazvati previše lijeka koji će biti izdan u jednom trenutku. Uzmi metronidazol za punu propisanom vremenskom periodu. Vaši simptomi se mogu poboljšati prije nego što se infekcija potpuno se briše. Preskakanje doze također može povećati rizik od daljnje zaraze koja je otporna na antibiotike. Metronidazol neće liječenje virusnih infekcija, kao što su prehlada ili gripa.

Da biste bili sigurni metronidazol ne uzrokuje štetne posljedice, vaš krvni možda morati biti testirani često. Vaša funkcija jetre može također treba ispitati. Posjetite svog liječnika redovito.

Ovaj lijek može uzrokovati neobične rezultate s određenim medicinskim testovima. Reci bilo liječnika koji vas liječi da koristite metronidazol.

Čuvati metronidazol na sobnoj temperaturi daleko od vlage i topline.

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​mučninu, povraćanje, vrtoglavica, gubitak ravnoteže ili koordinacije, ukočenost i bockanje, ili napadaje (konvulzije).

Nemojte piti alkohol dok uzimate metronidazol i za najmanje 3 dana nakon prestanka uzimanja. Vi svibanj imati neugodne nuspojave poput brzih otkucaja srca, toplinu ili crvenilo ispod kože, osjećaj tingly, mučnina i povraćanje.

Provjerite etikete ikakvih lijekova ili prehrambenih proizvoda koje koristite kako bi bili sigurni da ne sadrže alkohol.

Antibiotska lijekovi mogu izazvati proljev, što može biti znak nove infekcije. Ako imate proljev koji je vodenast ili krvav, prestati uzimati metronidazol i nazovite svog liječnika. Ne koristite anti-proljev lijek osim ako vam liječnik ne kaže da.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na metronidazol: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo koji od ovih ozbiljnih nuspojava

ukočenost ili trnci u rukama ili nogama

bijele mrlje ili čireve u ustima ili na usnama

Kako bih trebao uzeti metronidazol?

bol ili spaljivanja kada pišati

proljev koji je vodenast ili krvav

problemi s vidom, bol iza očiju

neprilike u koncentriranju, nerazgovjetan govor, raspoloženje ili ponašanje promjene, tremor, trzanje mišića, konvulzije (grčevi)

vrućica, zimica, bol u mišićima, zbunjenost, glavobolja, grlobolja, ukočen i bolan vrat, povećana osjetljivost na svjetlo, pospanost, mučnina i povraćanje; ili

teške reakcije kože – vrućica, grlobolja, oteklina na licu ili jezika, pečenje u očima, bol kože, nakon čega slijedi crvenom ili ljubičastom osip koji se širi (posebno u licu ili gornjem dijelu tijela), a uzroci mjehura i ljuštenja.

Manje ozbiljne Metronidazolini nuspojave mogu uključivati

bol u želucu, proljev

vrtoglavica, gubitak ravnoteže

vaginalni svrab ili iscjedak

suha usta ili neugodan metalni okus

kašalj, kihanje, curenje ili začepljen nos; ili

natečene ili bolne jezik.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Što se događa ako predozirati?

Obavijestite svog liječnika o svim drugim lijekovima koje koristite, posebno

Što treba izbjegavati?

cimetidin (Tagamet)

oduzimanje lijekova kao što su fenitoin (Dilantin) ili fenobarbiton (lumena, Solfoton)

krv razrjeđivač, kao što je varfarin (coumadin, Jantoven)

Metronidazolini nuspojave

litij (Lithobid, Eskalith, ostalo); ili

Disulfiram (Antabuse).

Ovaj popis nije kompletan i drugi lijekovi mogu komunicirati s metronidazolom. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite. To uključuje recept, over-the-counter, vitamina i biljnih proizvoda. Nemojte započeti novi lijek bez reći svom liječniku.

Odricanje od odgovornosti: Svaki napor je napravljen kako bi se osiguralo da su navedeni podaci točni, up-to-date, i potpune, ali ne jamči se u tu svrhu. Informacije o lijekovima sadržane u ovom dokumentu mogu biti osjetljivi vrijeme. Multum-a Informacije o lijekovima je informacijski resurs osmišljen kako bi se pomoglo licenciranim zdravstvenim praktikantima u brizi za svoje pacijente i / ili služiti potrošačima pregledava ovu uslugu kao dodatak, a ne zamjena za, stručnost, vještinu, znanje i prosudbi zdravstvenih praktičara. Nepostojanje upozorenje na određenom ili kombinacijom lijekova ni na koji način ne može se smatrati pokazuju da kombinacija lijekova ili droga je siguran, učinkovit i prikladan za svakog pacijenta. Informacije sadržane ovdje ne namjerava pokriti sve moguće uporabe, upute, mjere opreza, upozorenja, interakcije lijekova, alergijske reakcije, ili štetni učinci.

10.01.2 / 14/2011 3:28:42

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Bakterijski vaginitis klindamicin, Cleocin, tinidazol, MetroGel-vaginalni, octena kiselina tematska

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, Augmentin, klindamicin

Trihomonijaza Flagyl, tinidazol, Metro, Tindamax, Flagyl IV

STD Profilaksa doksiciklin, azitromicin, Zithromax, Flagyl, ceftriakson, Rocephin

Ono što drugi lijekovi utjecat će na metronidazol?

metronidazol