Miacalcin nosni

Koristi za Miacalcin

Terapijski Klasa: Kalcij Regulator

Farmakološka Klasa: Kalcitonin

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke kalcitonin sprej za nos u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost kalcitonin sprej za nos u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene nuspojave (npr iritaciju ili crvenilo nosa, začepljen nos ili curenje iz nosa), koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali kalcitonin sprej za nos.

Prije Korištenje Miacalcin

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže kalcitonin. To ne može biti specifična za Miacalcin. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek je za uporabu samo u nosu. Ne bi bilo koji od njega u oči ili na kožu. Ako to ne doći na ta područja, isperite s vodom odmah.

Svaka bočica spreja sadrži 30 doza lijeka. Pratite doze koje koristite i odbaciti neiskorišteni lijek nakon 30 doza, čak i ako je boca nije potpuno prazna.

Ovaj lijek obično dolazi s uputama za pacijenta. Pročitajte upute pažljivo prije korištenja ovog lijeka. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi korištenja pumpicom, obratite se svom liječniku.

Za sastavljanje pumpu

Za pripremu ovog lijeka

Za korištenje nos sprej

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilno korištenje kalcitonin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite neotvorenu bocu u hladnjak. Ne zamrzavati. Možete pohraniti otvorenu bocu u uspravnom položaju, na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Otvoren boca Miacalcin® može se čuvati do 35 dana, a otvorena boca Fortical® može se čuvati do 30 dana. Bacite neiskorišteni lijek nakon 30 ili 35 dana na temelju marke koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka. Vaš liječnik svibanj također žele provjeriti nos prije i tijekom liječenja ovim lijekom.

Vaš liječnik može vam dati alergijski test za kožu kako bi vidjeli ako ste alergični na kalcitonin prije korištenja ovog lijeka.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Najozbiljnije znakovi ove reakcije su osip, svrbež, promuklost, otežanog disanja, problema s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek. Ako se pojave ove nuspojave, dobiti hitnu pomoć odjednom.

Ovaj lijek može sniziti razinu kalcija u krvi (hypocalcemia). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate abdominalnih ili želuca grčevi, zbunjenost, konvulzije, otežano disanje, raspoloženja ili psihičke promjene, grčeve mišića na rukama, ruke, noge, noge ili lica, ili ukočenost i bockanje oko usta, prstiju, ili noge.

Ovaj lijek može izazvati iritaciju u nos koji može biti bolan i ozbiljno. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate više od jednog od sljedećih simptoma: kihanje, curenje ili začepljen nos, otežano disanje, problematičnom disanja, ili teških krvarenja iz nosa.

Ovaj lijek može povećati rizik od raka. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi ovog rizika.

Mjere opreza tijekom korištenja Miacalcin

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Miacalcin nuspojave

Miacalcin (kalcitonin)

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Osteoporoza hidroklorotiazid, alendronat, Fosamax, estradiol, kalcijev karbonat, Prolia

Pagetove bolesti alendronat, Fosamax, actonel, Reclast, Zometa, kalcitonin

Hiperkalcemija furosemid, Lasix, kalcitonin, Aredia, pamidronat, Fortical

Bolest krhkih kostiju kalcitonin, Fortical, Miacalcin Nosna