mikofenolat mofetil (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Uzimanje previše može povećati šanse za nuspojave, dok uzimanje premalo može dovesti do odbacivanja vašeg presađenog organa.

Ovaj lijek bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

To je najbolje da se ovaj lijek na prazan želudac, ili 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka, osim ako vam liječnik ne kaže drugačije.

Mikofenolat kapsule i tablete treba progutati cijele. Ne razbiti, lomiti, otvoren, ili žvakati ih.

Važno je da ste radili ovaj lijek s pažnjom. Izbjegavajte udisanje praha iz kapsule ili čime se prah ili usmene tekućinu u kontakt s kožom ili očima. Ako je lijek dospije na kožu, oprati sapunom i vodom. Ako se lijek dospije u oči, isperite ih s običnom vodom. Ukoliko izlijevanja dogodi, obrišite ga koristite papirnate ručnike namoči vodom kako bi uklonili prah ili tekućina.

Trebali biste koristiti oralni dozator od farmaceuta izmjeriti točnu količinu suspenzije. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, obratite se liječniku ili ljekarniku.

skladištenje

Koristite samo brand Mikofenolat tableta koje vaš liječnik naredio. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Ako ste i vi koristite antacidi koji sadrže aluminij ili magnezij (kao što Maalox® ili Mylanta®), nemojte ih koristiti u isto vrijeme kao i mikofenolat. Koristite ih 1 sat prije ili 2 sata nakon doze. Ukoliko imate pitanja, razgovarajte sa svojim liječnikom o najboljem vremenu za korištenje lijekove.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Oralna suspenzija može se čuvati u hladnjaku. Bacite neiskorišteni suspenziju nakon 60 dana.