mikrocefalija bolest

Mikrocefalijom (moj-kroh-SEF-uh-lee) je rijetka neurološka stanja u kojem je novorođenče glava je znatno manji od šefova drugom djecom iste dobi i spola. Ponekad otkriven po rođenju, mikrocefalija obično je rezultat mozak razvija nenormalno u maternici ili ne raste onako kako bi trebalo nakon rođenja.

Mikrocefalija može biti uzrokovan raznim genetičkih i okolišnih čimbenika. Djeca s mikrocefalijom često imaju razvojnih problema. Općenito ne postoji tretman za mikrocefalijom, ali rana intervencija s potpornim terapije, kao što su govor i profesionalne terapije, može pomoći potaknuti razvoj vašeg djeteta i poboljšati kvalitetu života.

Simptomi

Primarni znak mikrocefalijom je

Igla veličine glava znatno manja od druge djece iste dobi i spola

Veličina Voditelj se mjeri kao udaljenost oko vrha djetetove glave (oboda). Korištenjem standardnih grafikona rasta, mjerenje se u usporedbi s mjerenjima druge djece u percentila.

Neka djeca jednostavno imaju male glave, čija je mjerna padne nisko kao prvi percentila. U djece s mikrocefalijom, veličina glave mjere znatno ispod prosjeka, možda čak i ispod prvog percentila za bebine starosti i spolu.

Dijete s težim mikrocefalijom također mogu imati unatrag nagnuto čelo.

Craniosynostosis. Preuranjena grijača u zglobovima (šavova) između koštanih ploča koje čine dojenče lubanju čuva mozak od raste. Liječenje craniosynostosis (kray-rođena-o-sin-os-TOE-sis) obično znači vaše dijete treba operaciju odvojiti spojene kosti. Ako nema temeljne probleme u mozgu, ove operacije omogućava mozak dovoljno mjesta za rast i razvoj .; Kromosomske aberacije. Down sindrom i druga stanja mogu rezultirati mikrocefalijom .; Smanjen kisika u fetalni mozak (moždana anoksije). Određene komplikacije trudnoće ili poroda može utjecati na isporuku kisika do mozga fetusa .; Infekcije fetusa tijekom trudnoće. To uključuje toksoplazmoza, citomegalovirus, njemačke ospice (rubeola) i vodene kozice (varicella) .; Izlaganje droge, alkohola ili nekih otrovnih kemikalija u maternici. Bilo koji od ovih staviti bebu na rizik od abnormalnosti mozga .; Ozbiljna pothranjenost. Ne uzimajući adekvatna prehrana tijekom trudnoće može utjecati na razvoju bebe .; Nekontrolirano fenilketonurija (fen-ul-kee-toe-NU-ree-uh), također poznat kao PKU, kod majke. PKU je rođenje defekt koji ometa sposobnost tijela da razbije fenilalanin aminokiselina.

Šanse su vaš liječnik će otkriti mikrocefalijom na djetetova rođenja ili u redovnoj dobro za bebu pregled. Međutim, ako mislite da bebina glava je manji nego što je normalno ili ne raste onako kako bi trebalo, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Razvojnih kašnjenja, kao što je u govoru i kretanju; Poteškoće s koordinacije i ravnoteže; Patuljast rast ili niski stas; Lica distorzije; hiperaktivnost; Mentalna retardacija; napadaji

Uzroci

Mikrocefalijom obično je rezultat abnormalnog razvoja mozga, koja se može pojaviti u maternici (kongenitalne) ili tijekom djetinjstva. Mikrocefalijom može biti genetski. Drugi uzroci mogu uključivati

Neka djeca s mikrocefalijom su normalne inteligencije i razvoja, iako su im glave će uvijek biti mala za svoju dob i spol. A ovisno o uzroku i težini mikrocefalijom komplikacije mogu uključivati

Ako ste upravo naučili vaše dijete ima mikrocefalijom ili sumnjate da vaše dijete glava premala, vjerojatno ćete početi vidjeti vaš pedijatra. Međutim, u nekim slučajevima, vaš pedijatar može vas uputiti na dječjeg neurologa.

Evo neke informacije kako bi vam pomoći pripremiti za sastanak.

Za mikrocefalijom, neka osnovna pitanja pitajte svog liječnika mogu uključivati

komplikacije

Da bi odredili da li vaše dijete ima mikrocefalijom, liječnik će vjerojatno uzeti temeljitu prenatalna, rođenja i obiteljske povijesti i učiniti fizički ispit. On ili ona će izmjeriti opseg vašeg djeteta glave te usporediti s grafikon rasta, a remeasure i zemljište rast na buduće posjete. Veličina glave roditelja također može mjeriti kako bi se utvrdilo jesu li male glave izvoditi u obitelji.

Zapišite svoje brige o svom djetetu, uključujući i one u vezi male veličine glave ili odgođen razvoj. Ako ste zabrinuti za veličinu glave svog djeteta, pokušati dobiti veličine šešir ili izmjeriti opseg glave što većeg broja prvog stupnja, kao što su roditelji i braća i sestre, što je više moguće za usporedbu .; Uzmi člana obitelji ili prijatelja sa sobom, ako je moguće. Netko tko prati možete pomoći da zapamtite informacije ćete dobiti od svog liječnika .; Zapišite popis pitanja pitajte svog liječnika.

Priprema za pregled

U nekim slučajevima, osobito ako razvoj vašeg djeteta je odgođen, vaš liječnik može zatražiti ispitivanja, kao što je glava CT ili MRI i krvne testove kako bi se utvrdilo je temeljni uzrok kašnjenja.

Što je najvjerojatnije uzrok stanja moga djeteta ?; Da li moje dijete trebati dodatne pretrage? Ako je tako, da li ti testovi zahtijevaju posebnu pripremu ?; Što tretmani su na raspolaganju ?; Koji smjer djelovanja ne mislite da je najbolje za moje dijete ?; Da li postoji tretman koji će vratiti mog djeteta glave do normalne veličine ?; Ako imam dodatne djece, koje su šanse da će imati mikrocefalijom ?; Postoje brošure ili drugi tiskani materijal koji mogu imati? Što web stranice mi preporučate?

Osim za operaciju za craniosynostosis, tu obično nema tretman koji će povećati djetetov glavu ili obrnuto komplikacije mikrocefalijom. Liječenje se temelji na načine za upravljanje stanje vašeg djeteta. Rano djetinjstvo interventnih programa koji uključuju govor, fizičke i radne terapije može pomoći djetetu da ojača sposobnosti.

Nađi tim pouzdanih stručnjaka. Morat ćete donijeti važne odluke o djetetovom obrazovanju i liječenju. Napravite tim liječnika, učitelja i terapeuta i drugih stručnjaka koji mogu pomoći u procjeni resursa u svom području i objasniti državne i federalne programe za djecu s teškoćama u razvoju .; Medicinski specijaliteti Vaše dijete može zahtijevati uključuju pedijatriji i razvojne pedijatriju, zaraznih bolesti, neurologija, oftalmologije, genetike i psihologije .; Tražite druge obitelji koje se bave istim pitanjima. Tvoja zajednica može imati grupe podrške za roditelje djece s teškoćama u razvoju. Također možete naći online podršku grupe.

Testovi i dijagnoza

Vaš liječnik može preporučiti lijekove za određene komplikacije mikrocefalijom, poput napadaja ili hiperaktivnost.

Kada naučite vaše dijete ima mikrocefalijom, vaši osjećaji mogu uključivati ​​ljutnju, strah, brige, tugu i krivnju. Vi svibanj ne znaju što mogu očekivati, a vi svibanj brinuti o djetetovom budućnosti. Najbolji lijek za strah i brige informacije i podršku.

Pripremi se

Nađi tim pouzdanih stručnjaka. Morat ćete donijeti važne odluke o djetetovom obrazovanju i liječenju. Napravite tim liječnika, učitelja i terapeuta i drugih stručnjaka koji mogu pomoći u procjeni resursa u svom području i objasniti državne i federalne programe za djecu s teškoćama u razvoju.

Medicinski specijaliteti Vaše dijete može zahtijevati uključuju pedijatriji i razvojne pedijatriju, zaraznih bolesti, neurologija, oftalmologije, genetike i psihologije.

Tretmani i lijekovi

Učenje dijete ima mikrocefalijom možete postaviti pitanja o budućim trudnoćama. Raditi sa svojim liječnikom kako bi se utvrdilo uzrok mikrocefalijom. Ako je uzrok genetski, ti i svibanj želite razgovarati s genetike savjetnika o riziku mikrocefalijom u budućim trudnoćama.

Suočavanje i podrška

)

prevencija