miltuss

Terapijski Klasa: kašlja

Koristi za Miltuss

Dekstrometorfan ublažava kašalj djelovanjem izravno na sredini kašalj u mozgu.

Ovaj lijek je dostupan bez recepta.

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje dekstro- u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece od 4 godine i starijih nego u odraslih.

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Prije Korištenje Miltuss

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje dekstro- u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže dekstrometorfana. To ne može biti specifična za Miltuss. Molimo pročitajte pažljivo.

Izvršiti određene vaš zdravstveni djelatnik zna, ako ste na low-natrij, low-šećer, ili bilo koje druge posebne prehrane. Većina lijekovi sadrže više od njihovog aktivnog sastojka i različita tekuća lijekovi sadrže alkohol.

Koristite ovaj lijek samo kao režiji svog liječnika ili upute na etiketi. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što je vaš liječnik ili oznaka govori. Iako je taj učinak nije dogodilo samo rijetko, dekstrometorfan je postala navika koje tvore (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost) u nekih osoba koje koriste previše za dugo vremena.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako vaš kašalj nije poboljšalo nakon 7 dana, ako grlobolja nije poboljšalo nakon 2 dana, ako imate visoku temperaturu, osip na koži, ili stalnu glavobolju s kašljem, ili ako je prisutna astma ili visokog krvnog tlaka, provjerite sa svojim liječnik. Ovi znakovi mogu značiti da imate druge zdravstvene probleme.

Pravilna upotreba dekstrometorfana

Otopiti pastile u ustima s oprezom, kako bi se umanjio rizik od gušenja.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Mjere opreza tijekom korištenja Miltuss

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Kašalj benadryl, benzonatate, Dilaudid, difenhidramin, Mucinex, kodein, guaifenesin, hidromorfona, Tylenol sa kodeinom # 3, acetaminofen / hidrokodon, lortab, dekstrometorfan, Tessalon Perles, acetaminofen / kodein, Cheratussin AC, Tessalon, prometazin DM, ROBITUSSIN kašalj + Chest zagušenja DM, Tussionex Pennkinetic, Mucinex DM, Delsym, kodein / prometazin, Tylenol sa kodeinom, Hydromet

Miltuss nuspojave

dekstrometorfan