mipomersen potkožni

Mipomersen natrija može uzrokovati povišene transaminaza. U kliničkom ispitivanju pacijenata s homozigotične familijarne hiperkolesterolemije, barem jedno uzdignuće u ALT veći ili jednak do 3 puta ULN dogodio u 12% bolesnika liječenih mipomersen natrij vs 0% s placebom. Mipomersen natrij povećava jetreni masti, sa ili bez porasta transaminaza. U kliničkom ispitivanju pacijenata s heterozigotnom familijarne hiperkolesterolemije i hiperlipidemije, medijan apsolutno povećanje jetre masti kada se mjeri pomoću MRI je 10% nakon 26 tjedana liječenja vs 0% na početku. Masne jetre je faktor rizika za uznapredovale bolesti jetre, uključujući steatohepatitisa i ciroze. Mjera ALT, AST, alkalna fosfataza i ukupne razine bilirubin prije početka terapije, a zatim pratiti ALT i AST razina redovito kao što je preporučeno. Zadržati dozu ako ALT ili AST razina su veći od ili jednak 3 puta ULN vrijeme terapije te prekinuti liječenje klinički značajnu toksičnost jetre. Zbog rizika hepatotoksičnosti, mipomersen natrij je dostupan samo kroz rizika Procjena i ublažavanje Strategija (REMS) ograničenog programa pod nazivom Kynamro (R) REMS.

Koristi za mipomersen

Terapijski Klasa: antihiperlipidemična

Farmakološka Klasa: Mipomersen

mipomersen je dostupan samo kroz ograničenim pristupom program. Samo liječnici koji su upisani u ograničenom programu mogu napisati recept za mipomersen.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za mipomersen, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na mipomersen ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke mipomersen injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

U kliničkim ispitivanjima, bolesnici starije životne dobi koje primaju mipomersen imali veće stope visokog krvnog tlaka i oteklina u usporedbi s drugim stariji bolesnici ne dobijete ove lijekove i mlađih bolesnika koji su primali lijekove. Stariji bolesnici mipomersen i bili su više vjerojatno da će razviti masne jetre od mlađih pacijenata.

Prije Korištenje mipomersen

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje mipomersen. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

mipomersen se daje kao metak pod kožu, najčešće u predjelu trbuha ili u trbuhu, bedrima, ili nadlaktice.

Mipomersen ponekad se dati kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici. Ako koristite mipomersen kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Budite sigurni da ste razumjeli kako točno se lijek priprema i ubrizgava.

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije.

mipomersen obično se daje jednom tjedno, na isti dan svaki tjedan. Ne bi se uvelo na područjima kože koja imaju posjekotine, ogrebotine, infekcije, ožiljke, opekline, ili tetovaže.

Bočicu (stakleni spremnik) ili prethodno napunjene štrcaljke treba ukloniti iz hladnjaka i ostaviti da dostigne sobnu temperaturu tijekom najmanje 30 minuta prije injektiranja. Ne uklanjajte poklopac na iglu u napunjene štrcaljke, a čime je šprica na sobnu temperaturu.

Koristite svaku bočice ili šprice samo jednom. Ne čuvajte otvorenu bočicu ili špricu. Ako se lijek u bočicu ili špricu promijenio boju, ili ako vidite čestice u njemu, nemojte ga koristiti.

Osim mipomersen, liječnik može promijeniti svoju prehranu na jedan koja je niska u masti, šećera i kolesterola. Pažljivo slijedite liječničke nalog o bilo kakvu posebnu prehranu.

mipomersen bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza mipomersen će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze mipomersen. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

mipomersen treba dati prema utvrđenom rasporedu. Ako propustite dozu ili zaboravite koristiti lijek, nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Ako ste propustili dozu mipomersen, koristite mipomersen najmanje 3 dana prije sljedećeg tjednoj dozi.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba mipomersen

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Vi svibanj također pohraniti lijek na ili ispod 30 stupnjeva C (86 ° F), dalje od izvora topline, za do 14 dana. Zaštitite lijek od svjetlosti. Držite lijekove u originalnom pakiranju dok ste spremni da ga upotrijebite.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno sniziti razine kolesterola i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem trbuhu, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, povraćanje, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi oštećenja jetre.

Obavijestite svog liječnika ako imate crvenilo, bol, osjetljivost, svrbež ili oteklina na mjestu uboda. Također, recite svom liječniku ako imate simptome slične gripi (npr groznica, zimica, zglobovima ili mišićima, neuobičajen umor ili slabost) Nakon zaprimanja mipomersen.

Konzumiranje alkohola dok koristite mipomersen može povećati rizik od oštećenja jetre. Preporučuje se da ne piješ više od jednog alkoholnog pića dnevno tijekom korištenja mipomersen.

Mjere opreza tijekom korištenja mipomersen

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste trudni ili planirate trudnoću. Morate koristiti učinkovite oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Razgovarajte sa svojim liječnikom o učinkovitoj kontroli rađanja.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

mipomersen nuspojave

mipomersen

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Visoki kolesterol atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, zocor, Zetia, lovastatin, niacin, Vytorin, rosuvastatin, Welchol, Livalo

Visoki kolesterol, porodičnu homozigoti atorvastatin, simvastatin, crestor Lipitor, zocor, Vytorin, rosuvastatin, Repatha, Praluent, alirocumab, ezetimib / simvastatin, evolocumab

 ili se priključiti mipomersen grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.