Mirena (IUD) koristi, nuspojave i sigurnost informacija

Što je Mirena?

Mirena je namijenjen za uporabu u ženu koja je imala barem jedno dijete. Mirena se također koristi kod žena koje imaju teške menstrualnog krvarenja i odluče koristiti intrauterini oblik kontracepcije.

Levonorgestrel je progestin hormon i ne sadržava estrogen. Intrauterina naprava za tisak levonorgestrel u maternici, ali samo male količine hormona doći u krvotok. Mirena se ne smije koristiti kao kontrola hitne kontracepcije.

Mirena se ne smije primjenjivati ​​tijekom trudnoće.

Važna informacija

Vi ne bi trebali koristiti Mirena IUD ako imate abnormalno vaginalno krvarenje, prsni infekcije, neke druge probleme sa maternice ili vrata maternice, ili ako imate dojke ili maternice rak, bolesti jetre ili tumor jetre, ili slab imunološki sustav.

Ne koristiti tijekom trudnoće.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate simptome moždanog udara ili srčanog udara, kao što je iznenadna utrnulost ili slabost, jaka glavobolja ili bol u prsima.

Intrauterini uložak može povećati rizik od razvoja ozbiljnih prsni infekcije, što može ugroziti život ili Vaše buduće sposobnost da imaju djecu. Pitajte svog liječnika o svom osobnom riziku te o načinima kako pomoći spriječiti prsni infekcije.

Prije uzimanja ovog lijeka

Ne biste trebali koristiti Mirena ako ste alergični na levonorgestrel, silikon, silicij, srebro, barij, željezni oksid, ili polietilena, ili ako imate

nenormalno vaginalno krvarenje koje nije provjereni od strane liječnika

se ne liječi ili nekontrolirana prsni infekcije (vaginalni, cervikalni rak maternice ili mjehura)

endometrioza ili ozbiljan prsni infekcije nakon trudnoće ili pobačaja u zadnja 3 mjeseca

povijest upalne bolesti zdjelice (PID), osim ako ste imali normalnu trudnoću nakon infekcije je tretirana i očišćena

fibroidnih tumora maternice ili drugi uvjeti koji utječu na oblik maternice

prošlost ili sadašnjost rak dojke, zna ili sumnja vrata maternice ili rak maternice

bolesti jetre ili tumor jetre (benigni ili maligni)

nedavno abnormalni Papa test koji još nije dijagnosticiran ili liječi

bolest ili stanje koje slabi imunološki sustav, kao što su AIDS, leukemiju, ili IV zlouporabe droga; ili

ako imate još intrauterini uložak (IUD) u mjestu.

Možda će vam trebati posebne testove za sigurno korištenje Mirena ako imate

visoki krvni tlak, srčana bolest ili poremećaj srčanog zalistka

Povijest srčanog ili moždanog udara

krvarenje ili zgrušavanja krvi poremećaj

migrenske glavobolje

vaginalne infekcije, prsni infekcije ili spolno prenosivih bolesti; ili

dijabetes.

Ne koristite Mirena tijekom trudnoće. Ovaj uređaj može uzrokovati ozbiljne infekcije, spontanog pobačaja, prijevremenog poroda, ili smrt majke ako se ostavi na mjestu za vrijeme trudnoće. Obavijestite svog liječnika odmah ako zatrudnjeti. Ako se odlučite za nastavak trudnoće koji se javlja prilikom korištenja Mirena intrauterini uložak, obratite pozornost na znakove infekcije kao što su vrućica, zimica, simptomima gripe, grčevi, vaginalno krvarenje ili iscjedak.

Kako se koristi Mirena?

Ako ste nedavno imali dijete i dojenje, pričekajte dok beba je najmanje 6 tjedana prije nego što počnete koristiti intrauterini sustav.

Mirena je u obliku slova T plastični uređaj koji se umeće kroz vaginu i stavio u maternicu od strane liječnika. Uređaj obično umetnuta u roku od 7 dana nakon početka menstruacije.

Vi svibanj osjećati bol ili vrtoglavicu tijekom umetanja intrauterinog uloška. Vi svibanj također imaju manje vaginalno krvarenje. Obavijestite svog liječnika ako imate još tih simptoma dulje od 30 minuta.

Mirena uređaj ne bi trebao miješati u spolni odnos, koji je nosio tampone ili koristeći druge vaginalne lijekove po preporuci liječnika.

Nakon svake menstruacije, provjerite da li još uvijek mogu osjetiti uklanjanje žice. Perite ruke sapunom i vodom, i stavite svoje čiste prste u vaginu. Trebali biste biti u mogućnosti da se osjećaju konce na otvaranju vrata maternice. Nazovite svog liječnika odmah ako ne možete osjetiti žice, ili ako mislite da je uređaj pao niže u vašoj maternici ili izvan maternice. Nagli porast menstrualnog toka može biti znak da je uređaj pao izvan mjesta.

Ako mislite da je Mirena uređaj nije pravilno postavljen, korištenje metoda ne-hormonski kontracepcije (kondom ili dijafragmu s spermicide) kako bi se spriječilo trudnoću dok vam liječnik ne može zamijeniti uređaj levonorgestrel.

Vaš liječnik će morati da te vidim u roku od nekoliko tjedana nakon umetanja uređaja kako bi bili sigurni da je još uvijek na mjestu ispravno. Također ćete trebati redovite godišnje zdjelice ispita i Papa testa.

Ako morate imati MRI (magnetska rezonanca), reci staratelje ispred vremena da imate intrauterini uložak na mjestu.

Vi svibanj imati neredovite menstruacije tijekom prvih 3 do 6 mjeseci korištenja. Vaš protoka može biti lakši ili teži, a možda na kraju prestane imati razdoblje nakon nekoliko mjeseci. Nazovite svog liječnika ako ste propustili razdoblje ili mislite da biste mogli biti trudni.

Vaš Mirena uređaj može se ukloniti u bilo kojem trenutku odlučiti da prestanu koristiti kontracepciju. Intrauterina naprava Mirena se mora ukloniti na kraju vremena nosi u 5 godina. Samo vaš liječnik treba ukloniti Mirena intrauterini uložak. Ne pokušavajte ukloniti uređaj sami.

Nakon uklanjanja intrauterini uložak Mirena, možda zatrudnjeti odmah.

Uobičajena doza za odrasle za kontracepciju

Kontracepcija; Mirena: Jedan 52 mg intrauterini umetnut u roku od sedam dana od početka menstruacije ili neposredno nakon prvog trimestra pobačaj. Jedan uređaj je učinkovit za 5 godina .; Mirena je također indiciran za liječenje teških menstrualnog krvarenja u žena koje odluče koristiti intrauterini kontracepciju kao svoju metodu kontracepcije.

Mirena informacije o doziranju

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Budući da je Mirena intrauterini kontinuirano otpušta niske doze levonorgestrel, nedostaje dozu ne događa kada koristite ovaj oblik levonorgestrel.

Predoziranje levonorgestrel pušten iz intrauterini uložak Mirena je vrlo vjerojatno da će se dogoditi.

Što se događa ako predozirati?

Izbjegavajte imaju više od jednog seksualnog partnera. Intrauterina naprava može povećati rizik od razvoja ozbiljnih prsni infekcije, koja je često uzrokovana spolno prenosivih bolesti. Mirena vas neće zaštititi od spolno prenosivih bolesti, uključujući HIV i AIDS-a. Korištenje kondoma je jedini način kako bi zaštitili sebe od ove bolesti. Obratite se svom liječniku ako vaš seksualni partner razvija HIV ili spolno prenosivih bolesti, ili ako imate bilo kakve promjene u seksualnim odnosima.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate jake bolove u svom donjem trbuhu ili sa strane. To bi mogao biti znak cijevni trudnoće (trudnoća koja implantata u jajovodu umjesto maternice). Cijevni trudnoće je hitan slučaj.

Mirena intrauterini mogu ubaciti u stijenci maternice, ili se mogu probiti (tvoriti rupa) u maternici. Ako se to dogodi, uređaj više ne može spriječiti trudnoću, ili može kretati izvan maternice i uzrokuje ožiljke, infekcije ili oštećenja drugih organa. Vaš liječnik možda morati kirurški ukloniti uređaj.

Što treba izbjegavati dok koristite Mirena?

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

teškim grčevi ili bol u zdjelici, bol tijekom spolnog odnosa

ekstremna vrtoglavica ili vrtoglavicu osjećaj

jaka glavobolja migrena

teški ili u tijeku vaginalno krvarenje, vaginalni čireve, vaginalni iscjedak, koji je vodenast, smrdljiv iscjedak, ili na drugi način neobična

blijeda koža, slabost, lako modrice ili krvarenje, groznicu, zimicu, ili druge znakove infekcije

Iznenadna ukočenost ili slabost (pogotovo na jednoj strani tijela), konfuzija, problemi s vizijom, osjetljivost na svjetlo

žutica (žuta boja kože ili očiju); ili

Znakovi alergijske reakcije: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Česte Mirena nuspojave mogu uključivati

bol u zdjelici, vaginalni svrbež ili infekcije, nepravilnog menstrualnog razdoblja, promjene u krvarenjem uzorcima ili toka

bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, nadutost

glavobolja, depresija, promjene raspoloženja

bol u leđima, osjetljivost dojki ili bol

debljanje, akne, promjene u rastu kose, gubitak interesa za seks; ili

natečenost na licu, rukama, zglobovima, ili stopala.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Drugi lijekovi mogu komunicirati s levonorgestrel, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite sada i bilo kojeg lijeka li pokrenuti ili zaustaviti korištenjem.

6.01.2015-04-29, 07:38:07.

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

Mirena nuspojave

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Mirena?

Mirena (levonorgestrel)

Nenormalan krvarenja iz maternice Premarin, Megace®, Depo-Provera, megestrol, medroksiprogesteron, Provera, noretindron, levonorgestrel, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Ortho Tri-Cyclen Eto, Microgestin Fe 1/20

Kontracepcija Depo-Provera, medroksiprogesteron, Provera, Nexplanon, NuvaRing, Yaz, noretindron, levonorgestrel, Yasmin, orto Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane