moklobemid (oralnim putem) mjere opreza

Kada se uzima s određenim pića ili drugih lijekova, moklobemid i drugim inhibitorima monoamin oksidaze može izazvati vrlo opasne reakcije, kao što su nagli visokog krvnog tlaka (koji se nazivaju hipertenzivna kriza). Da biste izbjegli takve reakcije, slijedite ova pravila oprez

Provjerite sa svojim liječnikom ako osjetite bilo koju kombinaciju od sljedećih simptoma: teška, pulsirajuća glavobolja koja počinje na stražnjem dijelu glave i zrači prema naprijed, ukočen vrat, brzo ili utrke rad srca, lupanje, nepravilnog ili sporo srca. To mogu biti simptomi ozbiljne nuspojave koje bi trebale imati liječničku pomoć.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu koju koristite prije zaustavljanja u potpunosti.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja odjednom. Ustajanje polako može pomoći. Kada bi se od ležanja, sjediti na rubu kreveta s nogama klimanje za 1 ili 2 minute, a zatim stand up polako. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati zamagljen vid ili napraviti neki ljudi pospano ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste u mogućnosti da vidite dobro ili nisu na oprezu.

Prije nego što bilo kakve operacije, liječenje zuba, ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite ovaj lijek ili su ga koristili u posljednjih 2 tjedna. Uzimajući moklobemid zajedno s lijekovima koji se koriste za vrijeme operacije, zubni, ili hitne tretmane može povećati rizik od ozbiljnih nuspojava.

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, morate nastaviti da oprezni najmanje 2 tjedna sa svojim hrane, pića i drugih lijekova, jer ti predmeti mogu se i dalje reagirati s moklobemid.