morfij (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To je posebno važno za starije pacijente, koji mogu biti osjetljiviji na učinke lijekova za liječenje boli. Ako previše ovog lijeka uzima se za dugo vremena, to može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost).

Ovaj lijek dolazi s lijekovima vodič i uputa bolesnika. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Avinza® se uzima svakih 24 sata. Kadian® uzima svakih 12 ili 24 sata u isto vrijeme svaki dan. Morphabond ™ uzima svakih 12 sati.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Morfin s produljenim otpuštanjem kapsule i tablete treba koristiti samo u pacijenata koji su već uzimali opojne bol lijekove koji se nazivaju opioidima. Ovi pacijenti su pozvani opioidni tolerantni. Ako niste sigurni da li ili ne ste opioidni tolerantni, provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja ovog lijeka.

Progutati kapsule s produljenim oslobađanjem i tablete cjelini. Ne lomite, pauzu, otopiti, ili žvakati ih. Nemojte koristiti tablete s produljenim oslobađanjem koje su slomljena.

skladištenje

Ako ne možete progutati kapsulu s produljenim oslobađanjem, možete ga otvoriti i sipati lijek u maloj količini prazne. Ta se smjesa miješa dobro i progutati odmah, bez žvakanja. Ne primaju ovaj lijek putem nazogastrične ili želučanu sondu.

Iako uzimanje tableta s produljenim oslobađanjem, dio ploče može proći u stolici. To je normalno i ništa brinuti.

Morfina produljenim otpuštanjem kapsule ili tablete rade drugačije od običnog morfina oralne otopine ili tablete, i u istoj dozi. Ne uključujte od jedne marke ili oblika u drugi, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako propustite dozu Avinza®, Kadian®, Morphabond ™, ili MS CONTIN®, preskočite propuštenu dozu i uzmite sljedeću dozu u svom uobičajeno vrijeme sutradan. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Morfin može uzrokovati ozbiljne nuspojave ako je uzeta od strane odraslih osoba, djece ili kućnih ljubimaca koji se ne koriste jakih opojnih lijekova za liječenje boli. Provjerite jeste li spremiti lijekove na sigurnom mjestu kako biste spriječili dobivanje.

Isperite ostatke neiskorištenog kapsule, tekućina i tableta u zahodsku školjku.