morfin (oralnim putem) opis i brand imena

Morfin se koristi za ublažavanje umjerene do jake boli. Ona pripada skupini lijekova koji se nazivaju opojnih analgetika (lijekova za liječenje boli). Morfij djeluje na središnji živčani sustav (CNS) za ublažavanje boli.

Morfin s produljenim otpuštanjem kapsule ili tablete ne smiju se koristiti ako trebate lijekove protiv bolova za samo kratko vrijeme, kao što je kada se oporavlja od operacije. Nemojte koristiti ovaj lijek za ublažavanje blage boli, ili u situacijama kada nije narkotik lijek je učinkovit. Ovaj lijek se ne smije koristiti za liječenje boli da ste samo jednom u neko vrijeme, ili “po potrebi”.

Kad se koristi morfij za dugo vremena, to može postati navika koja formira, što uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost. Međutim, ljudi koji imaju stalnu bol ne bi trebalo dopustiti da strah od ovisnosti ih iz upotrebe narkotika za ublažavanje njihovu bol. Mentalno ovisnost (ovisnost) nije vjerojatno da će se dogoditi kada se droga koristi za tu svrhu. Fizička ovisnost može dovesti do povlačenja nuspojava ako se liječenje zaustavi. Međutim, ozbiljni povlačenje nuspojave obično se može spriječiti postupno smanjivanje doze tijekom vremenskog perioda prije početka liječenja u potpunosti zaustavljen.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Kapsula, s produženim oslobađanjem, kapsule, s produženim oslobađanjem, 24 HR-rješenje, Tablet, s produženim oslobađanjem, kapsule, tablete, prašak za suspenziju, s produženim oslobađanjem, kapsule, Odgođeno otpuštanje; sirup