morska trava: to nije samo ribe hrane. dodati malo alge na vašem tanjuru

Do Keri Glassman, MS, RD, CDN

Kelp je povezan s mnogim zdravstvenim prednostima, uključujući prevenciju raka, regulaciju štitnjače i kontrolu tjelesne težine; Ako imate obiteljsku povijest dijabetesa, trebali biste znati da je morska trava bogata je malo poznata minerala pod nazivom vanadij, koji se proučava kao važan regulator inzulina i šećera u krvi; Sadržaj joda može varirati u kelp, ovisno o tome gdje je odrastao, voda i ostalih ekoloških čimbenika. Vaš štitnjače treba jod za napraviti svoj posao (reguliranje hormona), ali visoke koncentracije mogu učiniti kvar – tako da provjerite sa svojim doc prije odlaska u grad na morska trava ili drugih morskih povrća.

Ako ne jedu gluten ili rezanje natrag na ugljikohidrate, pokušajte kelp rezanci umjesto uobičajene tjestenine. Oni su sirovi i rade super kao zamjena u svakom redovitom tjestenina jelo; Ako se nalaze samo osušenu kelp, popunjavaju ga s malo vode (to ne traje dugo), zatim ga ocijediti i pomiješati ga s tanko narezane krastavce, uprskati sezamovo ulje i ukusan azijskom octa. Pospite ga sa susamom i pozvati ga za ručak; Ne vjerujem da možete imati ukusan kelp u svoj doručak, ručak, večera, grickalica i slastica? Vjeruj.

Kelp je smeđe alge koja raste kao veliki kao stablo u oceanu. Kelp nema korijene kao i većina biljaka ne, ali se sidra na dnu oceana kroz sustav naziva “stega”. Ovaj “More drvo” alge je učitan s prehranom. Ja sam prodao!

Recimo da dodati par žlica morska trava na svom juhe, zelenu salatu ili promiješati pržiti. Ti žlice će doprinijeti samo četiri kalorije – i nema bjelančevina, ugljikohidrata ili masti. S druge strane, od vas će dobiti neke kalcij, željezo, folna kiselina i magnezij – i hrpe joda. To je vrijedno davanja Kelp ići.

Iako postoje tona kelp dodataka vani, morska trava, teško je standardizirati i prehrana u nadovezuje može biti upitna. Idi za pravi posao umjesto. Možete naći morska trava na većini tržišta zdrave hrane ili azijsku dio redovite trgovine. A izgleda da Dalekog istoka za ideje o tome kako da biste dobili kelp u svoju prehranu!

To je dobro za korak izvan vaše hrane zone udobnosti. Ohrabrujem vas da sami izazov dodavanjem više raznolikosti u vaš svakodnevni vozarina. U oceanu, sve od malih riba u bodljikav ježinaca do rakova jesti morska trava. Više nego vjerojatno ne, to je nalaz je put u svom tijelu već. Dakle, vjerujte mi na ovom, i bacanje neke kelp u košaricu.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha